Početak manifestacije

FOTO Ljeto na Šoderici i službeno je počelo, razni programi i atraktivna događanja oživjet će Podravsko more

14:15h
0

Ljeto na Šoderici i službeno je počelo!

Manifestacija, koja se već četvrtu godinu zaredom održava na obalama tog popularnog podravskog jezera, i ove će godine privlačiti posjetitelje raznim sadržajima za sve dobi, uz koje će bez sumnje biti lakše izdržati ljetne vrućine.

Program je započeo još u petak koncertom Gazdi, a nastavljen je jučer ŠodeVinoracijom, nogometnim turnirom i natjecanjem u kuhanju gulaša.

Danas su službeno otvorenje uveličali članovi Oldtimer kluba Biciklin i mnogi rekreativci koji su proveli prijepodne biciklirajući od Koprivnice do Šoderice.

Ljeto na Šoderici otvorili su, između ostalih, i Kristina Sočev iz županijske turističke zajednice, župan Darko Koren i načelnik općine Legrad Ivan Sabolić.

– Već više od desetljeća razmišljamo kako je ovaj naš prostor neiskorišten. Zbog te želje da aktiviramo te naše potencijale osmislili smo Ljeto na Šoderici, ove godine četvrto po redu. Oduvijek sam govorio da bez privatne inicijative i interesa ne može se realizirati nikakav ozbiljan turistički projekt. Ako postoje ljudi koji žele tako uložiti i zaraditi novac, mi tu možemo dati okvir u obliku marketinga i promidžbe – rekao je župan Koren.

I načelnik Sabolić istaknuo je važnost suradnje općine, turističke zajednice i privatnih investitora, a K. Sočev najavila je neke od programa koji će se ove godine održati, poput Obiteljskog dana, Country vikenda, Showderice i drugih, već tradicionalnih, zbivanja.

Osim simboličnog početka Ljeta na Šoderici, sve se više osjeti i pravo, klimatološko ljeto. Kupača je sve više, a programi će pridonijeti još jednom živahnom godišnjem dobu na obalama Podravskog mora.

čitam...
Loading...