29 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
novost u gradu

FOTO Ljubitelji šaha pokrenuli rekreativnu ligu: Smisao je zabava i druženje, a glavni cilj popularizacija šaha koji je prekrasna i svima dostupna igra
F

Igra se u popularnom koprivničkom kafiću, počela je protekle nedjelje, a premijerna sezone okupila je 12 igrača koji će se natjecati u 22. kola

Ne propustite

Zahvaljujući entuzijazmu i idejama pojedinaca, Koprivnica se pomalo budi iz letargije u koju je svojevremeno upala. Organizira se sve više društvenih događaja i večeri, a o nekima od njih, poput pub kvizova ili, pak, biljarskom natjecanju koje se igra u jednom gradskom kafiću, već smo pisali.

Međutim, proteklog vikenda počela je još jedna liga, koja bi s godinama mogla postati itekako popularna. Riječ je o šahovskoj rekreativnoj ligi, koja okuplja rekreativce i zaljubljenike u ovaj sport. Igra se u popularnom koprivničkom kafiću KKC Pixel, počela je protekle nedjelje, a premijerna sezone okupila je 12 igrača koji će se natjecati u 22. kola.

Drugim riječima, svatko će igrati protiv svakoga dva puta, a liga je osmišljena tako da svaka pobjeda nosi jedan bod, dok remi nosi pola boda.

Nakon 22 odigrana kola, četiri najbolje plasirana igrača plasirat će se na Final Four, gdje će se boriti za prvo, drugo i treće mjesto te nagradni fond i sponzorske nagrade.

U nedjelju su igrači odigrali uvodna tri kola, a za šahovske ploče ponovno će sjesti za dva tjedna, kada će se odigrati četvrto, peto i šesto kolo. Organizatori završetak lige planiraju za ljetne mjesece, odnosno kažu da će sve skupa trajati oko tri mjeseca.

– Do ideje o osnivanju Lige došli smo, jer u slobodno vrijeme volimo igrati šah, pa smo odlučiti to druženje uveličati ligom. Smisao je zabava i druženje, a glavni cilj lige je da populariziramo šah koji je prekrasna i svima dostupna igra – rekao je Ivan Pišpek, vlasnik KKC Pixela i suorganizator Lige.

Kaže da u ovoj premijernoj sezoni novih prijava nema, što znači da će do kraja igrati trenutnih 12 igrača, a to je brojka s kojom su itekako zadovoljni, jer ništa nisu opširnije najavljivali. Nakon što ova završi, razmišljat će u kojem smjeru dalje krenuti.

Kako je to sve skupa izgledalo u uvodnim kolima pogledajte u nastavku, gdje vam donosimo i sve rezultate.

REZULTAT PRVA TRI KOLA ŠAHOVSKE LIGE:

PRVO KOLO
Filip Lovković – Zlatko Jarnjak  0-1
Mijo Sabolić – Antonio Novak 1-0
Goran Živković – Ivan Pišpek  1-0
Marko Benjak – Paul Treščec  TBD
Bojan Juranek – Ivan Balija  0-1
Nenad Bojko – Deni Rakić  0-1

DRUGO KOLO
Ivan Balija – Nenad Bojko  1-0
Deni Rakić – Filip Lovković  1-0
Paul Treščec – Bojan Juranek  TBD
Ivan Pišpek – Marko Benjak  0-1
Antonio Novak – Goran Živković  0-1
Zlatko Jarnjak – Mijo Sabolić  1-0

TREĆE KOLO
Marko Benjak – Antonio Novak  1-0
Goran Živković – Zlatko Jarnjak  0-1
Filip Lovković – Mijo Sabolić  0-1
Bojan Juranek – Ivan Pišpek  1-0
Nenad Bojko – Paul Treščec  TBD
Deni Rakić – Ivan Balija  1-0

* TBD – igrači nisu odigrali meč u ovom kolu te se meč odigrati naknadno

Foto: KKC Pixel
Foto: KKC Pixel
Foto: Ivan BalijaFoto: KKC Pixel
Foto: KKC Pixel
Foto: Ivan BalijaFoto: KKC Pixel
Foto: KKC Pixel
Foto: KKC Pixel
Foto: KKC Pixel
Foto: Ivan BalijaFoto: KKC Pixel
Foto: KKC Pixel
Foto: KKC Pixel
Foto: KKC Pixel
Foto: Ivan BalijaFoto: KKC Pixel
Foto: KKC Pixel
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Samo odabrane

FOTO Čak 15 skulptura picoka izloženo u galeriji, jedna od njih krasit će obnovljeni đurđevački trg

U galerijskim prostorima Muzeja u Starom gradu izloženo 15 idejnih rješenja koja su pristigla na natječaj za skulpturu picoka...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×