ludbreg petkom

FOTO Ludbreška slikarica Elvira Štabi predstavlja se poklonicima umjetnosti prekrasnim krajolicima i zalascima sunca

19:19h
0
Foto: Marina Hižak

Ludbrežanka Elvira Štabi, predsjednica Likovnog udruženja Ludbreg, nakon nekoliko godina ponovno se predstavlja sugrađanima samostalnom izložbom slika, i to u sklopu kulturnog programa “Ludbreg petkom”.

U izložbenom prostoru dvorca Batthyany, poklonici umjetnosti mogu razgledati 20-ak radova nastalih u akriliku i suhim pastelom. Tematika radova su prekrasni krajolici ludbreškog kraja, zalasci sunca uz Dravu, polja na kojima je provodila djetinjstvo.

– Inspiraciju sam pronašla u svom Ludbregu, okolnim pejzažima koji su mi nepresušan izvor inspiracije, livadama, šumama, labudovima na ribnjaku. Slike su odraz onog što osjećam, a svaka mi je novi izazov i uvijek nastojim da sljedeća bude bolja – kazala je Elvira.

Ludbreška umjetnica slikarstvom se bavi unatrag 18 godina. Prvu samostalnu izložbu održala je 2008. godine i od tada izlaže u umjetničkim galerijama, na raznim manifestacijama i likovnim kolonijama. Uspješno vodi likovne radionice i organizira razne izložbe u sklopu Likovnog udruženja Ludbreg čija je predsjednica od 2003. godine.

Izložba Elvire Štabi može se razgledati u subotu od 10 do 12, te u nedjelju od 16 do 18 sati.

Foto: Marina Hižak
Foto: Marina Hižak
Foto: Marina Hižak
Foto: Marina Hižak
Foto: Marina Hižak
Foto: Marina Hižak

čitam...