10.4 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Uspjesi u Poljskoj

FOTO Ludbreški učenici osvojili 4. mjesto na međunarodnom natjecanju iz matematike i fizike
F

Na natjecanju su sudjelovali učenici iz 10 najboljih poljskih srednjih škola, učenici iz Ukrajine, Rumunjske, Latvije i Hrvatske.

Ne propustite

Učenici Srednje škole Ludbreg sudjelovali su na II. međunarodnom natjecanju iz matematike i fizike pod nazivom Ilona Nosal – Nowikow i Kazimierz Czapliński u Wieluniu.

Ludbrešku školu predstavljale su dvije učenice 3.A razreda, Eva Horvat i Ana Majić, te učenik 4.A razreda Bruno Pilošta. U pratnji učenicima bili su ravnatelj Josip Zdelar, nastavnik matematike i fizike Damir Cikač i nastavnica poljskog i njemačkog jezika Vanda Jezernik.

Na natjecanju je sudjelovalo 58 učenika koji su se natjecali u tri kategorije. Učenici škole domaćina, učenici poljskih škola i učenici iz inozemstva.

Zadaci su bili na engleskom jeziku, a naši učenici Eva Horvat i Bruno Pilošta u završnici su se s učenikom iz Latvije borili za treće mjesto, ali su nažalost izgubili i podijelili odlično četvrto mjesto.

Na natjecanju su sudjelovali učenici iz 10 najboljih poljskih srednjih škola, učenici iz Ukrajine, Rumunjske, Latvije i Hrvatske.

– Osim odmjeravanja znanja iz matematike i fizike bila je to odlična prilika za upoznavanje zemlje, običaja i sklapanje novih prijateljstava. Domaćin, I. gimnazija iz Wielunia, organizirala je za učenike i njihove pratitelje iz Hrvatske izlet u Zakopane – rekao je ravnatelj Josip Zdelar.

Učenici su imali priliku posjetiti turističko središte u Tatrama, diviti se neuobičajenoj drvenoj arhitekturi, prekrasnim planinskim vrhovima i skakaonici koja je najstarija i najveća u Poljskoj. Na skakaonici u Zakopanom održavaju se i natjecanja Svjetskog kupa u skijaškim skokovima.

– Dan poslije natjecanja domaćin je za natjecatelje iz inozemstva organizirao cjelodnevni izlet u Varšavu. Razgled grada s vodičem sve je oduševio. Uz stručno vodstvo posjetili smo mnoge važne znamenitosti te dvomilijunske poljske prijestolnice – dodao je ravnatelj Josip Zdelar.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Sezona dolazi

Trikovi za vrt iz prošlog stoljeća: Ove biljne kupke su najbolja prihrana

Vrijeme sjetve i sadnje pojedinih povrtnih kultura već je počelo, a prava sezona tek dolazi. Ovi trikovi za vrt...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×