razna mjesta

FOTO Mali humanitarko županijskog Društva Crvenog križa učio mnogu djecu što znači biti human

Projekt Mali humanitarko odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna.

12:58h
0
Foto: Društvo Crvenog križa
Foto: Društvo Crvenog križa

U sklopu projekta Mali humanitarko kojeg provodi Društvo Crvenog križa Koprivničko- križevačke županije, a prema planu rada i programu, u Osnovnoj školi Molve održana je edukacija za članove učeničkih skupina Mali humanitarko kojoj se pridružilo i nekoliko njihovih kolega iz škole zainteresiranih da saznaju nešto novo.

Na edukaciji su učenicima predstavljene djelatnosti gradskih društava Crvenog križa Koprivnica, Đurđevac i Križevci, odnosno konkretne humanitarne akcije koje provode na svom području kao što je rad socijalnih samoposluga, podjela paketa korisnicima s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama ili podjela odjeće i obuće. Saznali su i sve o počecima djelovanja Međunarodnog pokreta Crvenog križa u svijetu i u Hrvatskoj, važnim datumima u povijesti Crvenog križa, načelima po kojima djeluje te o važnosti humanitarnog pomaganja općenito. Nakon edukacije održana je radionica na kojoj su učenici, zajedno s njihovom voditeljicom Mirelom Paša, izradili kasice koje će biti postavljene po razredima u njihovoj školi za prikupljanje humanitarne pomoći, a kako bi se kasnije za prikupljeni iznos kupile namirnice koje će se podijeliti korisnicima Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac.

Do sada je Sat odgoja za humanost održan za ukupno 608 učenika petih razreda na području županije i to u osnovnim školama Đuro Ester, Braća Radić i Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici te u osnovnim školama u Goli, Virju, Kalniku, Koprivničkim Bregima, Gornjoj Rijeci, Vladimira Nazora i Ljudevita Modeca u Križevcima, Svetom Petru Orehovcu, Molvama, Novigradu Podravskom, Legradu, Rasinji, Đelekovcu i Hlebinama.

Projekt Mali humanitarko odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko- križevačke županije, a trajanje projekta je ugovoreno na 24 mjeseca, počevši od 5.3.2019. do 4.3.2021. godine.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

‘Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske’.
‘Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

čitam...