SKUPINA LEPTIRIĆI

FOTO Mali istraživači iz Dječjeg vrtića Maslačak proučavali kukce i njihova staništa

Slikovnica koja je izazvala najviše pozornosti bila je Vrlo gladna gusjenica koja, na djeci primjeren način, opisuje životni ciklus leptira.

10:02h
0
Foto: Grad Đurđevac

Djeca iz odgojne skupine Leptirići Dječjeg vrtića Maslačak protekli su tjedan proučavali kukce. Bilo je tu leptira, bubamara, skakavaca, pčela, mrava, pauka…

Kroz nove didaktičke igre poput piši-briši, memory, nastavi niz, igre pridruživanja broja, odgojiteljice su poticale razvoj koncentracije, pažnje, predmatematičkih vještina, grafomotorike kod djece.

Listajući i čitajući razne enciklopedije i slikovnice, djeca su bogatila svoj rječnik i spoznaju o životu kukaca. Slikovnica koja je izazvala najviše pozornosti bila je Vrlo gladna gusjenica koja, na djeci primjeren način, opisuje životni ciklus leptira. Djeca su kroz ovu slikovnicu razvijala svoju spoznaju o danima u tjednu, voću, brojenju i nabrajanju.

Svi zajedno su izradili hotel za kukce za vrt te se razgovarali su o tome kako su kukci jako korisni. Na kraju svih provedenih aktivnosti, igrali su igru Kviz o kukcima gdje su djeca bila podijeljena na dvije skupine i odgovarala su na pitanja o kukcima. Ova igra je bila puni pogodak jer su djeca razvijala svoje suradničke odnose.

Na kraju kviza, jedna skupina je ipak imala više točnih odgovora, ali to nije rastužilo drugu skupinu jer su se svi zajedno veselili, čestitali si i dogovorili su se da se ovakvo istraživanje i igre provedu i idući tjedan.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac

čitam...