u sportskoj dvorani

FOTO Mališani Gole uživali u brojnim aktivnostima vrhunske Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladih

Plamen Igara u pratnji malih sportaša i maskote Viktora donio je mladi sportaš ondašnje škole Valentin Šestak.

10:30h
0
Foto: Turneja radosti Plazma Sportske igre mladih

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se jučer u dvorani Osnovne škole Gola. Brojni osnovnoškolci s područja Općine pretvorili su Golu u centar amaterskog sporta Hrvatske.

Svečani program započeo je paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili načelnik Općine Stjepan Milinković, izaslanica župana Koprivničko-križevačke županije Marina Horvat, ravnatelj Osnovne škole Gola Hrvoje Matić te predstavnik Plazma Sportskih Igara mladih Tomislav Gudić. Milinković je kazao kako se u Općini posebna briga pruža djeci, mladima i ostalim skupinama.

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Potičemo djecu da razvijaju zdravo tijelo i zdrav duh, zato je danas u našoj Općini praznik i veselje jer se djeca kroz sport međusobno druže i vesele – kazao je.

Izaslanica župana naglasila je važnost sportskih aktivnosti za djecu i mlade.

– Koprivničko-križevačka županija u suradnji s Općinom Gola doista razvija niz aktivnosti koje uključuju odgoj i obrazovanje djece i mladih kroz različite projekta, a posebno smo ponosni na suradnju s Plazma Sportskim igrama mladih koje ćemo nastaviti podržavati i u narednim godinama – objasnila je M. Horvat.

Foto: Turneja radosti Plazma Sportske igre mladih

Plamen Igara u pratnji malih sportaša i maskote Viktora donio je mladi sportaš ondašnje škole Valentin Šestak. U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Općine koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara.

Pobjedničke ekipe u graničaru, PŠ Ždala i Tim Munje, plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji. Napeto natjecanje u atletici održalo se u dvije kategorije za djevojčice i dječake, a put u Savudriju osigurali su Marija Jakupec, Marin Kočmar, Karolina Jakupec i Patrik Pavešić.

Uz sportska natjecanja, sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Pripadnici PU koprivničko-križevačke županije razveselili su djecu edukacijama o sigurnosti u prometu, upoznali ih s radom krim odjela te interventne policije.

U Coca-Cola Cup korneru glasalo se za najboljeg sportaša Hrvatske i učilo o važnosti reciklaže, u HPB korneru dijelili su se promotivni materijali, a u korneru Hrvatske pošte baloni.

čitam...