dani kruha

FOTO Mališani iz vrtića Maslačak pretvorili se u male pekare i ispekli peciva

Putem različitih aktivnosti nastojali smo stvoriti kvalitetno okruženje koje potiče djecu na istraživanje  i učenje kroz igru, poručile su odgojiteljice.

11:09h
0
Foto: Grad Đurđevac

Povodom obilježavanja Dana kruha mali polaznici iz odgojne skupine Žabice u Dječjem vrtiću Maslačak, upoznali su se s jesenskim plodovima i namirnicama poput pšenice, kukuruza, bundeve te su oformili pekarski kutak.

Proučavali su kako nastaje brašno, koje vrste brašna postoje, ali su postali i pravi mali pekari koji su uz pomoć odgojiteljica i teta u kuhinji ispekli peciva i uživali u dobivenim okusima.

Djeca su isprobavala razne materijale i poticaje kojima se ukazivalo na važnost pravilne prehrane, razvoj spretnosti i motorike kroz miješanje i oblikovanje tijesta.

U likovnom centru crtali su plodove, u građevnom gradili pekare od lego kockica, a u centru početnog čitanja i pisanja čitale su se priče. Tako su mališani razvijali kreativnost osmišljavanjem završetka priče Od zrna pšenice do kruha.

– Kroz različite aktivnosti nastojali smo stvoriti kvalitetno okruženje koje potiče djecu na istraživanje i učenje kroz igru – poručile su odgojiteljice.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac

čitam...