20.1 C
Koprivnica
Srijeda, 22. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nova fasada

FOTO Merićeva zgrada dobiva novo ruho, uklanja se velika reklama, počinju radovi na obnovi pročelja
F

Zgrada je u većinskom vlasništvu Grada Koprivnice, koji posjeduje otprilike 80 posto prostora, dok preostali dio pripada poduzetniku Memetu Ristemiju

Ne propustite

Prije desetak dana pisali smo kako će se s Merićeve zgrade u centru grada uskoro ukloniti reklama i skele, jer je želja gradskih čelnika, paralelno sa središnjim trgovima, urediti i pročelje te kuće koja se nalazi na samom spoju Zrinskog trga s Jelačićevim.

Naše riječi pokazale su se točnima i prije nego što se to očekivalo, jer su radnici jutros pojavili podno kuće i uklonili staru reklamu, koja je tamo cijele desetljeće. Uklonit će se odmah i skele, a već kroz nekoliko dana trebali bi početi i radovi na sanaciji pročelja. To su nam potvrdili iz Grada prije nekoliko minuta, a još prije i pročelnik Tomislav Golubić.

Merićeva zgrada
Foto: Ivan Balija

– Ono što građani vide je velika reklama na skelama, no ispod nje je fasada koja otpada i stoga ćemo ići u njezinu sanaciju. Uređuje se Trg i naša je želja da se uredi i pročelje te zgrade kako bi to sve skupa na nešto izgledalo. Jasno, to sve radili bismo u dogovoru s konzervatorom, jer je zgrada pod zaštitom, riječ je o pojedinačnom kulturnom dobru i pročelje se ne smije mijenjati, bez obzira na to što će jednog dana biti tamo. Dakle, naši su planovi obnoviti fasadu – rekao nam je Golubić prije desetak dana.

Kao što smo već nekoliko puta pisali, zgrada je u većinskom vlasništvu Grada Koprivnice, koji posjeduje otprilike 80 posto prostora, dok preostali dio pripada poduzetniku Memetu Ristemiju. Riječ je o jednom od najstarijih objekata u užem centru Koprivnice, a opširniju priču o tome zašto zgrada već godinama stoji u ruševnom stanju pročitajte OVDJE.

Merićeva zgrada
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

specijalno vozilo

FOTO/VIDEO Testira se mašina koja će glancati žute ploče i ostatak trga, električna je, bešumna i blaga prema tlakavcima

Radovi na Zrinskom trgu u samom su finišu, a nakon što dobije sve dozvole i bude predan na korištenje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti