12.9 C
Koprivnica
Srijeda, 28. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Zabrinuti građani

FOTO Mještani Ludbrega nezadovoljni održavanjem groblja, baka Ivanka: Duplo je skuplje, za nas je 100 eura jako puno
F

Groblje smo pronašli u urednom stanju, što znači da je sve pokošeno i slobodno kažemo da se svaka stvar nalazila na svojem mjestu

Ne propustite

Nedavno smo pisali kako se održala 21. sjednica Gradskog vijeća Grada Ludbrega na kojoj se raspravljalo o problemima mještana Grada Ludbrega i donosile raznolike odluke.

Na samom početku Aktualnog sata pitala vijećnica Reformista, Jasminka Topolko postavila je pitanje vezano za uređenje groblja te je navela kako je usluga poskupila sto posto, a da se groblje ništa bolje ne održava, nego što se održavalo prije poskupljenja.

Za govornicu je stao gradonačelnik Bilić koji je odgovorio kako je istina da je poskupjelo, da bi se nekako uhvatili ukoštac s troškovima koji stalno rastu.

– Generalno građani nisu zadovoljni kako se održavaju, no to je u nadležnosti Lukoma i možemo samo konstatirati kako građani nisu zadovoljni te da bi to moralo i trebalo izgledati bolje. Nadam se da će sad u ovom vremenu koje je pred nama groblje izgledati onako kako treba, očišćeno, uredne i sređene staze i da će svi biti zadovoljni – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

groblje Ludbreg
FOTO: Ivan Balija

Kako građani nisu zadovoljni održavanjem i uređenjem groblja kontaktirali smo i komunalno poduzeće Lukom. Postavili smo im pitanje misle poduzeti po tom pitanju, zašto je došlo do toga i na koji način planiraju riješiti problem i kada. Međutim, iz Lukoma nisu konkretno odgovorili na upit.

– Zahvaljujemo na dostavljenom upitu. Očitovanje na Vaš upit dostavit ćemo Vam u zakonskom roku – stoji u njihovom odgovoru. Kada dobijemo odgovor od Lukoma na ovako važan problem građana, objavit ćemo ga naknadno.

Bili smo i na Gradskom groblju u Ludbregu i provjerili kakva je situacija. Ali, treba uzeti u obzir jednu činjenicu, da je ovoga utorka groblje posjetio je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović povodom obilježavanja 80. obljetnice Šemovečke bitke, oslobođenja Ludbrega i osnivanja brigade Braće Radić.

groblje Ludbreg
FOTO: Ivan Balija

Groblje smo stoga pronašli u urednom stanju, a trava je bila pokošena. Zatekli smo i gospođu Ivanku koja se brine o četiri grobna mjesta.

– Dok su bile kune, groblje me je došlo oko 400 kuna, a sada to prelazi 100 eura. To je jako puno za nekoga tko ima mirovinu 200 eura. Ja ne mogu napustiti te grobove da ih ne održavam, ovako ostaju sjećanja na njih. Vidim ja kak oni uređuju groblje, nemrem tu ništa reći, dok su nevremena ne mogu oni to brzo sve očistiti, ali groblje nikada nije u katastrofa stanju. Ne mogu oni svima nama udovoljiti, a da je cijena jako visoka, je – zaključuje gospođa Ivanka.

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pripazite!

S hrvatskog tržišta povlači se popularna čokoladica, može imati komadiće plastike

Zbog moguće prisutnosti malog komada plastike tvrtka Mondelēz International s hrvatskog tržišta povlači proizvod Milka Oreo Bar (37 g). Povlači se proizvod Milka...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×