završnica

FOTO Mlade košarkašice Podravca u svojoj dvorani osvojile naslov državnih prvakinja, Iva Šoš MVP

Prvo su u polufinalu snage odmjerile sa Šibenikom kojeg su pobijedile više nego uvjerljivo. Rezultat je bio 84:32 za Podravac.

14:41h
0
IMG  WA
Foto: ŽKK Podravac Virje

Pravi zaljubljenici u košarku dobro znaju da se u Virju ovog vikend održala državna završnica prvenstva za djevojčice do 13 godina. Na Završnom turniru nastupile su, uz domaći Podravac i ekipa Raguse iz Dubrovnika, Trešnjevke 2009 iz Zagreba te ekipa Šibenika. U subotu je između utakmica održano svečano Otvorenje Završnice te su tom prilikom ekipi Podravca podijeljene i Plakete koje su djevojke Podravca dobile prilikom svečane dodjele nagrada i priznanja najboljim sportašicama, sportašima i ekipama za 2019. godinu u našoj županiji, a u organizaciji Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije.

Sjajne perspektivne Virovke maksimalno su iskoristile prednost domaćeg terena, domaće dvorane. Prvo su u polufinalu snage odmjerile sa Šibenikom kojeg su pobijedile više nego uvjerljivo. Rezultat je bio 84:32 za Podravac. To je značilo da će u finalu igrati protiv Trešnjevke.

Igračice trenera Damira Betlehema i u finalu su bile bolje, najbolje, te su tamo pobijedile Trešnjevku rezultatom 64:50. Virovke su od početka imale vodstvo i cijelo vrijeme kontrolirale igru i rezultat i ni u jednom trenutku nisu dozvolile Zagrepčankama da ugroze pobjedu i osvajanje titule prvakinja. Na samoj Završnici u redovima Virovki briljirala je Iva Šoš koja je najbolja igračica, najbolji strijelac i skakačica, a pripala joj je i titula najkorisnije igračice (MVP) Završnice.

– Osjećaj je fantastičan, nešto predivno. Pobijedili smo najbolju ekipu u Hrvatskoj. Teško je bilo procijeniti koliko smo dobri u susretima sa slabijima, a sada smo igrali protiv najboljih i vidjeli smo da smo mi najbolji. Imamo najbolju igračicu, skakačicu Ivu Šoš. Predivno je vidjeti da jedna tako mala sredina u Hrvatskoj, s malim fondom igračica, tako dobro radi i parira puno većim sredinama. Nadam se da će ovo biti poticaj i ostalim manjim sredinama – rekao je trener Betlehem.

Foto: ŽKK Podravac Virje

U idealnu petorku Završnog turnira iz Podravca je, uz Ivu Šoš, izabrana i Tena Popović te Marta Pranjić i Lena Bilić, obje iz Trešnjevke 2009 te Marta Lončar iz Raguse. Za Podravac su pod vodstvom Damira Betlehema igrale Lana i Tena Popović, Barbara Šklebar, Leonarda Hrženjak, Iva Šoš, Antonia Čimin, Lea Hudjek, Iva Bednaić, Jelena Fancev i Vita Šandor.

Pehare, medalje, priznanja i plakete ispred Hrvatskog košarkaškog saveza podijelile su Tatjana Jacović i Danira Nakić Bilić, načelnik Općine Virje Mirko Perok, predsjednica Kluba Nataša Sušanj i član Izvršnog odbora Podravca Robert Čimin. Ekipa Podravca je na Završnici osvojila 1. mjesto, ekipa Trešnjevke 2009 2. mjesto, Ragusa iz Dubrovnika 3., a Šibenik 4. mjesto.

Uprava Kluba još jednom zahvaljuje svim navijačima, roditeljima, bakama i djedovima koji su ova dva dana napunili tribine i navijali iz petnih žila. Posebna zahvala ide i komentatoru bez kojeg ova Završnica ne bi bila tako upečatljiva kakva je i bila, Mirku Slamiću. Svojim je komentarima navijače dizao na noge i ohrabrivao naše cure. Zahvaljujemo i medijima koji su aktivno pratili rezultate i pravovremeno ih objavljivali na mrežnim stranicama. Iskrena hvala i Općini Virje, Osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara i Košarkaškom savezu Koprivničko-križevačke županije. Košarkaški savez naše Županije osigurao nam je pehare, Priznanja i Plakete te im zahvaljujemo na tome.