-0.4 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 4. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PROJEKT Aktivni i perspektivni u svojoj zajednici

FOTO Mladi učili kuhati, šivati, našivavati, slikati starinskim tehnikama…
F

U sklopu projekta u osam mjeseci održana je 21 radionica, a bile su namijenjene prvenstveno mladima u dobi od 15 do 30 godina

Ne propustite

Udruga Čuvarice kulturne baštine iz Kladara u partnerstvu s Udrugom Guščarice iz Grabrovnice i Općinom Pitomača organizirala je završnu konferencija projekta Aktivni i perspektivni u svojoj zajednici. U sklopu projekta u osam mjeseci održana je 21 radionica, a bile su namijenjene prvenstveno mladima u dobi od 15 do 30 godina. Za vrijeme trajanja projekta bila je zaposlena i jedna osoba starosti do 30 godina. Vrijednost projekta je ukupne vrijednosti 13.316 euro, a sufinanciran je bespovratnim sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i Općine Pitomača.

– Kroz niz radionica mladi su mogli naučiti kuhati i raditi stara jela, našivavati, šivati, crtati i slikati starinskim tehnikama te izrađivati sapun i prirodnu kozmetiku. Ono što smo mi uočili, ali i čuli, mlade je najviše zainteresirala radionica kuhanja, ali i izrade sapuna i prirodne kozmetike, tako da ćemo se u budućnosti fokusirati više na takve i slične radionice – kaže voditelj projekta Karlo Giba.

Foto Begović

Ostvareni su i svi ciljevi projekta, a to su podizanje razine informiranosti mladih o njihovim pravima i mogućnostima te o programima i uslugama koje im se nude u lokalnoj zajednici, poticanje mladih za preuzimanje i prakticiranje uloge aktivnog građanina, podizanje razine znanja, vještina i zapošljivosti te smanjenje rizika od ulaska u NEET kategoriju. Provedbom projekta doprinijelo se i unapređenju kvaliteti života mladih i mogućnostima mladih u ruralnim sredinama.

– Jako smo zadovoljni provedbom ovog projekta, osobito s odazivom sudionika, i na kraju smo došli do 450 sudionika od kojih je 350 mlađih od 30 godina, što je za nas veliki uspjeh. Za nas je i to veliki značaj s obzirom na to da se fokusiramo na to da se prenose običaji i kulturna baština na mlađe naraštaje i generacije – kaže Majda Kodžaga, predsjednica Udruge Čuvarice kulturne baštine iz Kladara.

Foto Begović
Foto Begović
Foto Begović
Foto Begović
Foto Begović
Foto Begović
Foto Begović
Foto Begović
Foto Begović
Foto Begović
Foto Begović
Foto Begović
Foto Begović
Foto Begović
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ZADNJA UTAKMICA

Uzavrelo je na Apašu usprkos niskim temperaturama, evo tko je sve došao na tekmu Slaven Belupa i Dinama

Na koprivničkom Apašu Slavenaši upravo igraju protiv Dinama. Danas je na rasporedu posljednja utakmica 17. kola domaćeg nogometnog prvenstva. Podravske...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti