Zabrinuta mama dviju djevojčica

FOTO Monstrum mesom uvaljanim u pužomor otrovao nekoliko ljubimaca i ugrozio djecu na kvartovskom igralištu

11:30h
0
Otrov ugrožava i najmlađe // Foto: Matija Gudlin

Našla sam na ulici ovih par komadića salame uvaljanih u pužomor i čisto sumnjam da bi itko meso uvaljao u otrov da bi otrovao puževe. Ovo je učinjeno izrazito u namjeri da se otruju kućni ljubimci, ispričala nam je D.K.

Zabrinuta mlada mama dviju djevojčica jučer je ostala bez mačke zbog otrova pronađenog na više lokacija na užem području naselja Lenišće u Koprivnici.

– Našla sam na ulici ovih par komadića mesa uvaljanog u pužomor i čisto sumnjam da bi itko meso uvaljao u otrov kako bi otrovao puževe. Ovo je učinjeno izrazito u namjeri da se otruju kućni ljubimci – ispričala nam je zgrožena D.K. i rekla kako ovo nije prvi slučaj trovanja, te da se isto dogodilo prošle godine.

Ovu majku i vlasnicu nekoliko ljubimaca u veterinarskoj stanici dočekalo je neugodno iznenađenje.

Jučer uginulo barem pet otrovanih ljubimaca // Foto: Matija Gudlin
Jučer je uginulo barem pet otrovanih ljubimaca // Foto: Matija Gudlin

– Došli smo s macom koja je tad još bila živa, ali se odmah vidjelo da je otrovana i ubrzo je uginula. Veterinar nam je tada rekao kako mu je isti dan došlo još četiri-pet ljubimaca s istim simptomima s područja Lenišća – ispričala je šokiranastanarka tog kvarta te dodala kako je jučer od istoga uginuo i susjedov pas.

– Nije mi jasno tko bi to učinio i kome naši ljubimci smetaju. Ovo je miran kvart, gotovo svaka kuća ima ljubimce, a problema s lutalicama nemamo – riječi su ove mame koja je zabrinuta i za sigurnost svoje djece, kao i sve ostale u kvartu te nas je odvela do obližnjeg dječjeg igrališta gdje je u grmlju njen susjed, također, pronašao isti otrov.

– Moja je curica malena i svašta će primiti ručicama i staviti u usta. Na ovo se igralište dolazi igrati hrpa djece koja su sad ugrožena – zaključak je D.K.

U šetnji parkićem ne nalazimo više tragova otrova, no naša nas sugovornica upućuje da je počinitelj, nakon što je potrovao nekoliko ljubimaca i kako je otrov otkriven, preostalo otrovano meso uklonio.

– Nismo spavali cijelu noć i kćerkicu nisam mogla umiriti, jer stalno pita gdje je maca, a ja sam joj uporno ponavljam da spava – riječi su ove brižne mame.

 

čitam...
Loading...