5.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 25. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

FOTO Muzejska abeceda bila je posljednja ljetna radionica u Muzeju Grada Đurđevca
F

U potkrovlju muzeja ponovili su sve naučeno o slikama, skulpturama, stilovima, a u Interpretacijskom centru Picokijade o narodnim nošnjama, arheologiji, eksponatima i sličnom. Zatim je uslijedila igra asocijacije na pojedina slova, a druženje su završili crtanjem odabranog pojma iz muzejske abecede.

Ne propustite

U Muzeju Grada Đurđevca održana je posljednja u nizu ljetna radionica na temu „Muzejska abeceda“. Ovaj put su mladi znatiželjnici naučili ponešto o muzeju u koji su redovito dolazili na radionice te o poslu muzejskog osoblja.

Radionica je započela prezentacijom kojom su obrađena sva slova u abecedi, a kojima su pridruženi muzejski pojmovi ili pojmovi vezani uz Đurđevac te utvrdu Stari grad, poput arheologije, bedema, čuvanja, Đuroka, konzerviranja, restauriranja i sličnog. Muzejskom su osoblju djeca pomogla oko opisivanja pojedinih pojmova, te su potom u razgledavanju muzeja opisivali i primjenjivali naučene pojmove.

U potkrovlju muzeja ponovili su sve naučeno o slikama, skulpturama, stilovima, a u Interpretacijskom centru Picokijade, o narodnim nošnjama, arheologiji, eksponatima i sličnom. Zatim je uslijedila igra asocijacije na pojedina slova, a druženje su završili crtanjem odabranog pojma iz muzejske abecede.

– Zahvaljujemo svoj djeci koja su i ovog ljeta došla na ljetne radionice, te ih pozivamo da nastave ići u muzeje, proučavati svijet oko sebe i poštovati različitosti koje nas okružuju – rekla je ravnateljica Muzeja Edita Janković Hapavel.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Jeste li znali?

Evo koja je svrha trećeg odjeljka ladice u perici rublja

Svaka perilica rublja ima ladicu u koju ide prašak ili tekući deterdžent za pranje te omekšivač. No ladica u koju idu svi ti proizvodi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×