Posljednji ispraćaj

FOTO Na koprivničkom groblju pokopana Mara Bareza

15:33h
0

Na posljednjem ispraćaju od poznate koprivničke i Belupove menadžerice, humanitarke i sportske zaljubljenice okupilo se mnoštvo ljudi. Među njima je bio i Branimir Glavaš.

Na koprivničkom gradskom groblju Pri Svetom Duhu danas, u četvrtak, pokopana je Mara Bareza (66).

Na posljednjem ispraćaju od poznate koprivničke i Belupove menadžerice, humanitarke i sportske zaljubljenice okupilo se mnoštvo ljudi.

Posljednju počast došli su joj odati obitelj, rodbina, prijatelji, poslovni suradnici, ali i brojni drugi građani.

Među njima je bio i Branimir Glavaš, veliki prijatelj M. Bareze, sa svojim stranačkim kolegama iz HDSSB-a, dr. Mijo Bardek, bivši ravnatelj koprivničke bolnice, Ante Čačić, bivši trener Slavena Belupa i izbornik hrvatske nogometne reprezenatcije, Stanislav Biondić, bivši predsjednik Belupove uprave, Julio Kuruc, prvi čovjek Podravske banke, koprivnička gradonačenica Vesna Želježnjak…

M. Bareza pokopana je uz visoke vojne počasti, a oproštajne govore održali su Ernest Forjan, šef koprivničkog HDZ-a, i Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata ’91. Počasna straža, pak, čuvala je njezin lijes.

Počasna straža kraj lijesa pokojne Mare Bareze // Foto Matija Gudlin
Počasna straža kraj lijesa pokojne Mare Bareze // Foto: Matija Gudlin

M. Bareza je preminula u noći s ponedjeljka na utorak u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Merkur, nakon kratke i teške bolesti.

Prije toga bila je liječena u koprivničkoj Općoj bolnici.

Do odlaska u mirovinu, M. Bareza je radila u Belupu i vodila njihov ured u Osijeku.

Za vrijeme Domovinskog rata organizirala je konvoj kamiona koji su u Slavoniju odvezli hranu, higijenske potrepštine, lijekove i oružje.

Djeci preminulog hrvatskog branitelja Nikole Lončara dala je u Koprivnici sagraditi novu kuću.

Bila je i politički aktivna kao članica HDZ-a, a posebno je voljela sport. Među ostalim, bila je dopredsjednica i članica uprave koprivničkog prvoligaša Slavena Belupa.