Novo ruho prostorije

FOTO Nadarene učenice đurđevačke Gimnazije oslikale ured pedagoginje motivima iz Malog princa

Uz pomoć profesora likovne umjetnosti Hrvoja Baltića ured su uljepšale motivima iz novele Mali princ.

08:48h
0
Foto: Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva

Nika Hrvoić i Dora Šantić, učenice 2. razreda Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva, pet su mjeseci vrijedno oslikavale ured pedagoginje Jasne Horvat-Vlahović. Uz pomoć profesora likovne umjetnosti Hrvoja Baltića ured su uljepšale motivima iz novele Mali princ.


Razgovarale smo s učenicama koje su nam prenijele svoja iskustva. Rekle su nam da im je bilo potrebno mnogo truda te su subotom odvajale svoje slobodno vrijeme.

– Nije nam bio problem dolaziti subotama u školu jer smo radile ono što volimo. Iskazale smo svoj talent i sebe na mjestu gdje to i drugi mogu vidjeti – rekla nam je Nika.

Foto: Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva

Opisale su nam proces oslikavanja.

– Prvo smo trakama odredile okvir slika, a zatim smo krenule na pozadinu za koju smo koristile sprejeve u različitim bojama. Motivi planeta, lisice i princa naslikani su akrilnom bojom, a detalji slike markerima – objasnila nam je Dora.

Foto: Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva

Najbolji im je dio oslikavanja bio bojanje pozadine, a najviše im se svidjelo vrijeme koje su zajedno provele.

– Mislila sam da će biti teško, ali nije bilo prezahtjevno, pošto sam se već prije susrela sa slikanjem na zidu – dodala je Dora.

Razgovarale smo i s pedagoginjom. Došla je na ideju oslikavanja ureda jer smatra da možemo gledati svijet kroz oči Malog princa.

Foto: Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva

– Kad sam dobila novi ured, zamolila sam profesora Baltića da napiše jedan citat iz Malog princa, a uz citat bile bi prigodne i slike pa je došao na ideju da učenice naslikaju motive iz knjige – rekla je ona.

Dodala je da oslikan zid stvara pozitivnu atmosferu u uredu te smatra da je ljudima, kad uđu u ured, odmah puno ugodnije.

Zahvaljujemo Niki i Dori na slikama te profesoru Baltiću na citatu!

Pišu: Veronika Čekada, Tina Ferenčić, Arijana Jaković, Sara Švedek i Lea Vršić, 3.b.

čitam...