Ljetno izdanje TEDxKoprivnicaLibrary

FOTO Napunili baterije dobrim idejama i na radno mjesto se vratili svježi i ispunjeni

12:30h
0
Ljetno izdanje TEDxKoprivnicaLibrary // Foto: Matija Gudlin

Na stručno znanstvenom odjelu koprivničke knjižnice ovog utorka održano je ljetno izdanje TEDxKoprivnicaLibrary na temu Što nam znanost i budućnost donose.

Svake godine u knjižnici se održavaju barem dvije TEDx konferencije s govornicima, no ovog puta koncept je malo promijenjen. U opuštenoj atmosferi održane su video projekcije aktualnih govora sa znanstvenim temama prezentiranim na zanimljiv i inspirativan način.

Iako je prvotno bilo zamišljeno da se prezentacije održe u dvorištu knjižnice i kina događaj je preseljen na stručno znanstveni odjel zbog najavljivanog lošeg vremena.

– Koprivnička publika vrlo je zahvalna, nikad neću zaboraviti predzadnji put kad se okupilo oko 150 posjetitelja. Nakon toga bili smo prisiljeni uvesti ulaznice. Sretni smo što su građani zainteresirani za TEDx konferencije – izjavio je Petar Lukačić iz knjižnice.

Kiše nije bilo, a publika se odazvala bez obzira na promjenu lokacije i uživala u zanimljivim govorima. Ideja organizatora je da se posjetiteljima napune baterije dobrim idejama te da se na radno mjesto vrate svježi i ispunjeni.

Božidar Bunić // Foto: Matija Gudlin
Božidar Bunić // Foto: Matija Gudlin

– Ovo je drugi TEDx na kojem sam, na prvom sam bio zbog predavanja Korada Korlevića. Sviđa mi se ideja TEDx pa pratim govore i preko interneta. Mislim da je ovakve događaje potrebno organizirati i češće – rekao nam je Božidar Bunić, posjetitelj.

Knjižnica je 2013. dobila licencu za održavanje TEDx konferencija koje su se pokazale kao pun pogodak. Obično su fokusirane na predavanja koja drže govornici, a oni se biraju tako da organizacijski odbor daje prijedloge pa se metodom glasovanja odabiru oni koji će sudjelovati na konferenciji.

Krajem kolovoza ponovo će se održati TEDx ovog tipa, ako vremenski uvjeti posluže u dvorištu na otvorenom.

 

čitam...