spektakli

FOTO Naš Ogenj vratio se s Biograd street music festivala, a bili su na turneji u Poljskoj: Tomija je publika nosila na rukama

Prvo odredište bilo im je turističko mjesto Wetlina, a svirali su u lokalu Baza Ludzi gdje su gosti popunili prostor i prije početka koncerta. 

19:00h
0
Foto: Privatna arhiva

Naš Porinima okrunjen Ogenj upravo se vratio s uličnih nastupa 3. Biograd street music festivala koji se ove godine održava puna dva mjeseca.


Zbog kompleksnosti benda, Ogenj su smjestili u gradski Park. Tomislav Mihac Kovačic, jedan od članova benda kaže kako su se zaista lijepo proveli.

– Žila kucavica prema samoj rivi bila je odlična lokacija za Ogenj. Sjena drveća, prekrasno urešeni ambijent parka i sama priroda koja ga okružuje bili su pun pogodak. Ne na putu, ali uz put svim turistima koji su se slijevali prema rivi. Iako Ogenj nije uobičavao svirati na ulici, snalažljivost i prilagodljivost na minimalne tehničke uvjete bili su savršen pogodak. Još za vrijeme priprema i slaganja instrumentarija okupila se brojna publika koja je uživala u zaraznim ritmovima koji su pozivali na ples. Ogenj je ponovo osvojio brojna srce Čeha, Australaca, Zagoraca, a sklopio i nova prijateljstva s ljudima koji su ih običavali gledati na nastupima u Zagrebu. Dalmatinci, Česi, Poljaci, Australci i ini pjevali su Kaj nebi bilo iz petnih žila, nisu štedjeli ni dlanove, a ni novčanike – rekao je Mihac Kovačic.

Kako se Ogenj netom prije vratio i s Poljske turneje, malo natucanje poljskog dobro je došlo i u Biogradu koji je vrvio Poljacima.

– A Poljska je jedna spektakularna priča. Pet dana, četiri koncerta, jedan festival. Mjesta na kojima je bila svirka su zapravo turističke baze za Poljake koji dolaze na odmor u planine, planinarski domovi, zalogajnice… Potkarpati, prašume bukve, nacionalni park, parkovi prirode i specijalni rezervati. Prvog dana otišli su svi albumi koji su bili pripremljeni za tour. Bilo je jasno što slijedi. Poljake i Ogenj grije jedna specijalna vatra, jedan duh koji prožima sve i gdje se Ogenj pojavi kiša prestaje. A kiše je bilo – naglasio je.

Prvo odredište bilo im je turističko mjesto Wetlina, a svirali su u lokalu Baza Ludzi gdje su gosti popunili prostor i prije početka koncerta.

Basista Borna Ilić naglasio je kako je već nakon prve pjesme publika prepoznala ideje i energije benda pa tako svaku pjesmu nagradila ovacijama, a kroz same pjesme bilo je teško naći osobu koja se ne kreće u ritmu glazbe.

Nakon drugog bisa Ogenj rasprodaje sve CD-e koje je ponio sa sobom i ide na zasluženo spavanje u obližnji planinarski dom.

Sljedeći dan destinacija benda je bio Bar Siekierezada u obližnjem mjestu Cisna. Kao i prijašnji dan publika je svojom energijom ugodno iznenadila bend koji je željno iščekivao sutrašnji nastup pred znatno većim brojem ljudi. Sljedeći dan bend je krenuo u Gorajec, mjesto u kojem se održava folk festival Folkowisko.

– U publici je bilo oko tri stotine ljudi što je Ogenj natjeralo da pruža sve od sebe. Pri samom kraju frontmen Tomi se spušta na publiku koja ga je na dlanovima nosila i tako i vratila na binu – rekao je kroz smijeh Ilić.

Ogenj pun elana odlazi na zadnju lokaciju u mjesto Ustrzyki Górne, lokal Bieszczadzka, a veselje i participacija publike se već dalo predvidjeti na tonskoj probi. Tijekom samog koncerta veći dio publike krenuo je u ples.

Da Ogenj ne staje oduševljavati publiku u Hrvatskoj, ali i izvan nje dokazuje se u činjenici da nastupaju svugdje gdje stignu. I dalje smo uz koprivnički najpopularniji bend te im želimo mnogo uspjeha. 

 

čitam...