martijanec

[FOTO] NESTALA ŽENA Prije pet dana gospođa se udaljila od kuće, još joj nema traga

Diljem Općine postavljeni su plakati s fotografijom nestale, kao i naznačenim brojem 192, uz molbu da svi koji nešto znaju jave to u najbližu policijsku postaju.

10:30h
0
Foto: Vatrogasna zajednica Općine Martijanec

Vatrogasna zajednica Općine Martijanec odradila je opsežnu potragu za nestalom osobom, najveću ikad na području te općine.

Sva dobrovoljna vatrogasna društva u petak 17. svibnja primila su dojavu o potrazi za nestalom gospođom. Informacije koje su bile poznate o njoj bile su da se od svoje kuće u Hrastovljanima u četvrtak 16. svibnja oko 13.30 sati uputila u nepoznatom pravcu. Kasnije su se pojavile informacije kako su je mještani općine vidjeli toga dana na različitim lokacijama.

Intervencija je započela dojavom nakon koje su u začetku intervencije pridružile snage Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Varaždin i Stanice Koprivnica te službenici Policijske postaje Ludbreg. Sveukupno, na intervenciji je bilo 50-ak operativaca. 

Kako je padao mrak i intervencija postajala sve teža, gotovo nemoguća, završena je u 22.45 sati. Nakon što su operativne snage vatrogastva kao i policijski službenici otišli s mjesta događaja, Stanica HGSS u zrak je dignula bespilotnu letjelicu s termalnom kamerom uz nadu da će se nestala osoba pronaći, no ni to nije pomoglo.

Foto: Vatrogasna zajednica Općine Martijanec

Sljedećeg dana, u subotu 18. svibnja nastavak intervencije bio je u osam sati. Operativne postrojbe šest društava Vatrogasne zajednice Općine Martijanec, HGSS – Stanice Varaždin, Čakovec i Koprivnica te policijski službenici PP Ludbreg održali su sastanak na kojem su bile predstavljene sve informacije od dana prije te plan intervencije za taj dan. Na intervenciji je sveukupno sudjelovalo 60 operativaca koji su iz zraka, iz vode i sa  zemlje pokušali pronaći nestalu osobu, pri čemu su vođenje intervencije koordinirali pročelnik HGSS-ove Stanice Varaždin Mario Musulin i zapovjednica VZO Martijanec Tihana Huzjak.

Također, diljem Općine postavljeni su plakati s fotografijom nestale, kao i naznačenim brojem 192, uz molbu da svi koji nešto znaju jave to u najbližu policijsku postaju, no odgovora nije bilo.

Nakon gotovo 12 sati neumornog traganja, hodanja i spuštanja nizvodno rijekom Plitvicom, u 20.30 sati završava se najopsežnija potraga za nestalom osobom u Općini Martijanec. Nažalost, gospođa nije pronađena te je policijska istraga još uvijek u tijeku.

Foto: Vatrogasna zajednica Općine Martijanec
Foto: Vatrogasna zajednica Općine Martijanec
Foto: Vatrogasna zajednica Općine Martijanec