28.5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Svečano potpisivanje ugovora

FOTO Njemački RWE postao većinski vlasnik Koprivnica plina i opskrbe, u gradsku blagajnu sjeli deseci milijuna kuna
F

Uskoro ćemo imati povoljne ponude za građane koje će obuhvaćati električnu energiju i plin, najavio je Karl Kraus predsjednik Uprave RWE Hrvatska.

Ne propustite

Nakon dugih pregovora, danas je u Gradskoj Vijećnici svečano potpisan ugovor između tvrtke RWE, Koprivnica plina i Koprivnica opskrbe, čime je RWE postao vlasnik 75 posto udjela u koprivničkim tvrtkama.

Cijena koju su za taj dio izdvojili je 51 milijun kuna. Ugovorom su se također obvezali da zadržavaju postojeće radnike i njihova prava, a sjedište tvrtki ostat će u Koprivnici.

– Ovo je veliki dan za Koprivnicu i cijelu sjeverozapadnu regiju. Nakon godina rasprava, procjena i promišljanja potpisujemo sporazum s RWE-om. Građani će dobiti sigurne i stabilne energente po jednoj od najpovoljnijih cijena u Hrvatskoj. Gospodarstvo u Koprivnici je jako, u top 10 gradova smo po gospodarskom razvoju, a ovo će biti još jedan zamašnjak – rekao je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić.

Karl Kraus i Maja Hleb // Foto: Matija Gudlin

RWE je u Hrvatskoj počeo djelovati prije 20 godina surađujući s HEP-om na projektu hidroelektrane Plomin II. Osim toga, sudjeluju u Novenergu, tvrtki za energetske projekte u Hrvatskoj i Europi, ZOV-u, pročistaču otpadnih voda u Zagrebu te od 2013. kao RWE Energija i RWE Plin.

RWE je jedina tvrtka u Hrvatskoj koja pruža jedinstvenu uslugu opskrbe plinom i električnom energijom svim kategorijama korisnika na području cijele Hrvatske. Drugi smo najveći opskrbljivač električnom energijom u Hrvatskoj sa 110 tisuća korisnika. Naša snaga leži i u činjenici da smo dio njemačke innogy grupe koja u 11 europskih zemalja opskrbljuje 23 milijuna korisnika električnom energijom i plinom te se, osim maloprodaje, bavi i razvojem projekata obnovljivih izvora energije, kao i upravljanja distribucijskom mrežom. Sretni smo i ponosni što danas u našu veliku europsku obitelj primamo i Grad Koprivnicu, kroz naše strateško partnerstvo u plinskom poslovanju. Dugoročni je cilj ovog strateškog partnerstva daljnji razvoj energetske djelatnosti u Koprivnici. Za Koprivnicu je dobro što smo financijski jak partner koji donosi ulaganja, vodeća smo europska tvrtka koja se bavi električnom energijom i obnovljivim izvorima, a u Hrvatskoj smo 20 godina, aktivno i uspješno. Uskoro ćemo imati povoljne ponude za građane koje će obuhvaćati električnu energiju i plin – najavio je Karl Kraus predsjednik Uprave RWE Hrvatska.

Predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb izrazila je zadovoljstvo sporazumom, pogotovo osiguravanjem prava dosadašnjih radnika.

– Poduzeli smo sve da postupak bude transparentan, imali smo vrhunske konzultante i odvjetnike. Ovo će biti na korist Koprivnice, Komunalca i zaposlenika – zaključila je M. Hleb.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Javno nadmetanje

Treba vam bicikl ili neka druga zanimljiva stvar? Dođite u Policijsku upravu, cijene će biti sitnica!

Ako sate raspoloženi za nadmetanje i mogući dobar ulov za još bolju cijenu, Policijska uprava koprivničko-križevačka je mjesto gdje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×