Počele pripreme

FOTO NK KRIŽEVCI U klub pristigli Tihelka, Đurašević i Furmeg, stigle nove klupe i sjedala za igrače

Križevčani su na domaćem terenu u nedjelju odigrali i prvu prijateljsku utakmicu protiv Tomislava iz Drnja koju su izgubili 3-6, a  trener Kemenović dao je priliku čak 20-orici igrača.

13:53h
0

Nogometaši Križevaca krenuli su s pripremama za novu natjecateljsku sezonu 2017/18. nakon što su proteklo prvenstvo završili na četvrtkom mjestu Međužupanijske nogometne lice iza Garića, Tehničara i Pitomače.

U nedjelju je održana prozivka igrača na koje može računati trener Dražen Kemenović, a uprava kluba uspjela je zadržati kostur momčadi. Naime, svlačionicu Križevčana u novoj natjecateljskoj sezoni pojačali su Sanjin Đurašević, Luka Tihelka i Leonardo Furmeg koji će pojačati konkurenciju u prvoj momčadi, a klub su napustili jedino Valentino Bartol i Robert Rumenjak.

Tihelka je svoj nogometni put započeo u križevačkoj Školi nogometa da bi u kadetskoj otišao u Slaven Belupo, a zadnjih par godina igrao je za Tehničar iz Cvetkovca.

Sanjin Đurašević koji je igrao za Reku, pojačat će veznu liniju križevačke momčadi, a Leonardo Furmeg vratio se u NK Križevce nakon što je godinu dana igrao za Tomislav iz Sv. Ivana Žabna.

Križevčani su na domaćem terenu u nedjelju odigrali i prvu prijateljsku utakmicu protiv Tomislava iz Drnja koju su izgubili 3-6, a  trener Kemenović dao je priliku čak 20-orici igrača.

Na prozivku i utakmicu su osim igrača prve momčadi bili pozvani i juniori NK Križevaca koje vodi trener Marijo Evačić.

Na Gradskom stadionu u Križevcima danas su osvanule nove kućice i sjedala za igrače koje je osigurala Zajednica sportskih udruga uz jamstva Grada Križevaca, a putem natječaja Hrvatskog olimpijskog odbora koji je za tu priliku odobrio 68 tisuća kuna. Osim Križevčana, lajnalice, tj. kolica za obilježavanje terena crtama dobili su i lokalni klubovi Radnički, NK Vojakovac Viktorija, Mladost Carevdar, Mladost Veliki Raven, Radnički i Polet Glogovnica.

NK Križevci pokušali su prije početka sezone formirati i ekipu kadeta, ali ipak nisu uspjeli pronaći dovoljno zainteresiranih mladića u tom godištu.

– Pokušali smo oformuti kadete, jer sada imamo oko 10 izlaznih starijih pionira. Međutim, problematika je jasna. Djeca i mladi sve manje su zainteresirani za sport općenito i mi koji radimo i djelujemo unutar sportskih organizacija moramo dodatne napore uložiti da to promjenimo i potaknemo današnje mlađe generacije na sportsku aktivnost – objasnio nam je tajnik kluba Dejan Pernjak.

Križevčani će u četvrtak saznati tko će im biti protivnik u pretkolu Hrvatskog kupa koji će se odigrati 23. kolovoza, a pobjednik pretkola ulazi među 32 najbolje momčadi u državi.

Danas u 18 sati, Križevčani igraju prijateljsku utakmicu u Torčecu.