FOTO: Noć muzeja u Koprivnici

07:25h
0
UsklopuNoćimuzejaodržanojeakprograma/Foto:IvanBrkić

Petnaestak programa, 2662 posjetitelja i čak četiri puta manji troškovi nego prošle godine, rezime su programa ovogodišnje Noći muzeja u Koprivnici.

“Sve je bilo kako smo zamislili.”, zadovoljan je v.d. ravnatelja Muzeja grada Koprivnice, Marijan Špoljar. No, naglašava: “Nama nije primarni cilj da ostvarimo što veći broj posjeta; Noć muzeja je sredstvo da pridobijemo ljude, suradnike i razvijemo suradničku mrežu.” Unatoč nepovoljnom terminu koji se preklapao sa polufinalnom utakmicom hrvatske rukometne reprezentacije na Europskom prvenstvu, broj posjetitelja je veći nego lani, ukoliko se promatraju samo Galerija i Muzej u Koprivnici s obzirom da ove godine nije bilo programa u Hlebinama. Tako su ove godine zabilježena 2662 posjeta u usporedbi sa oko 2400 u ta dva objekta prošle godine. Sve to uz četiri puta manje troškove, koji će biti oko 7.000 kuna, kaže Špoljar. 

Treba spomenuti i kako su se programi u sklopu Noći muzeja održavali i u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović”, gdje je Anđelo Jurkas predstavio knjigu i cd te u Muzeju prehrane Podravka, gdje je postavljena izložba cvijeća.

{vsig}kultura/01-2012/noc-muzeja{/vsig}

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW