FOTO Organizatori prezadovoljni Country vikendom: Duh dobrih vibracija zavladao je na Šoderici

22:17h
0
Pleasala se kaubojada na sve strane // foto: Mario Kos

Koncert Plave trave zaborave bio je pun pogodak // foto: Mirko HanžekovićŠoderica je od petka do nedjelje ugostila Country vikend, prvu priredbu takve vrste u Podravini, ali i šire. Pokazalo se da je ova po mnogo čemu posebna manifestacija koju su organizirali Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i Konjički klub Bilogorski renđeri bila pun pogodak te da je privukla velik broj posjetitelja.

Na Šoderici su se tokom subote i nedjelje održavale razne ‘kaubojske’ aktivnosti, od konjičkih igara i prezentacije western jahanja te rada s lasom, preko plesa line dancea i jahanja električnog bika, pa do natjecanja u brzini spremanja konja i prelaska prepreka. Moglo se uživati i u rekreativnom jahanju, a suveniri poput kaubojskih šešira su doslovno razgrabljeni.

– Baš smo uživali na Šoderici, bila je ovo sjajna zabava za cijelu obitelj – rekla je Jasna iz Koprivnice, koja je nedjelju provela na podravskom moru.

Zoran iz Bjelovara uživao je pak u subotnjoj večeri.

S koncerta PLave trave zaborave // foto: Mirko Hanžeković– Koncert Plave trave zaborava vratio je nas malo starije u dane naše mladosti i bio je pun pogodak. Veliki plus je i Saloon.  – rekao je on.

Tomislava se pak najviše dojmilo natjecanje u plesu.

– Ovdje sam od subote, u kampu s društvom, iznenađen sam brojem posjetitelja. Country glazba koja svira tokom dana mi se sviđa no najviše me se dojmilo natjecanje u plesu.

Zadovoljni su posjetitelji, a još više organizatori.

Jahao se i električni bik - i po danu i po noći // foto: Mirko Hanžeković– Proces reanimacije Šoderice je gotov. Šoderica je oživjela, a sad nastavljamo raditi na obogaćivanju turističke ponude. Na Country vikendu posjetitelji su se dobro zabavili, a ujedno smo promovirali i konjički turizam. Cijela je priredba imala nevjerojatan medijski odjek – zadovoljno je komentirao Zdravko Mihevc, direktor Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Ističe kako je Šodericu posjetio doista velik broj posjetitelja, no nije se htio upuštati u procjene koliko ih je točno bilo. Osim Koprivničanaca i Podravaca, primjećeno je i dosta automobila s područja Međimurja, Varaždina i Bjelovara, dakle ‘kaubojada’ je zainteresirala i publiku iz regije.

Scenografija je bila prava "western kaubojada" // foto: Mario Kos– Ono što je nama bilo posebno drago jest duh dobrih vibracija koji se mogao osjetiti na Šoderici tijekom cijele manifestacije. Ne možete nekoga natjerati da mu bude dobro, a na publici se baš osjetilo da uživaju u nečemu što vole, vladala je opuštena i vesela atmosfera, a i posjetitelji su nam sami rekli da su baš uživali. Stvarno smo iskreno zadovoljni i ovo će nam biti veliki poticaj da dogodine pripremimo još bolju priredbu, ali ćemo ujedno nastojati zadržati ove dobre vibracije kojima smo bili okruženi – zaključio je Zdravko Mihevc.

>> Ovo je samo mali dio velike fotogalerije – kliknite za kompletnu // foto: Mario Kos, Mirko Hanžeković, Matija Gudlin

čitam...
Loading...