KONTINUIRANI PROJEKT

FOTO Osnovnoškolce će razveseliti bilježnice koje su oslikali lokalni umjetnici, Jakšić: Vizuali su fantastični, uljepšat će povratak u školu

Za ilustracije zaslužni su Zvonimir Haramija, Iva Bolfek i Andreja Živko.

11:39h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Koprivnički osnovnoškolci i ove će godine dobiti besplatne bilježnice. Riječ je o projektu koji Grad Koprivnica kontinuirano provodi, a na koji su se odazvali sponzori i donatori. Ovoga su puta uključeni i lokalni umjetnici. Naslovne su stranice bilježnica tako ilustrirali Zvonimir Haramija, Iva Bolfek i Andreja Živko.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić iznio je brojke, rekavši kako će roditelji i djeca na početku školske godine dobiti besplatne udžbenike, radne bilježnice i, dakle, bilježnice. Prema njegovim riječima, ove je godine u Koprivnici ukupno 2434 školarca, od čega je 279 prvašića.

Tiskat će se 42.460 bilježnica. Od prvoga do četvrtoga razreda u paketu dolazi 14 bilježnica, a od petoga do osmoga 19. Cijeli projekt, rekao je prvi čovjek podravskog grada, vrijedi 250 tisuća kuna.

Foto: Ivan Balija
Mišel Jakšić // Foto: Ivan Balija

– Velika novina jest što su se uključili naši umjetnici. Novi su vizuali doista fantastični. Ne sumnjam da će se svidjeti svima koji će krenuti u školu, barem će im malo uljepšati povratak – izjavio je Jakšić, istaknuvši kako je u gradskome proračunu za radne bilježnice osigurano 720 tisuća kuna.

– Besplatni su udžbenici, radne bilježnice i bilježnice. Vjerujem da tako pomažemo u prvim tjednima i mjesecima kada je školski budžet napregnut – dodao je pa objasnio kako organizacija podjele udžbenika, radnih bilježnica i bilježnica ovisi o organizaciji pojedine škole, no sve će informacije dati ravnatelji pa roditelji ne moraju pisati nikakve oblike zahtjeva za iste.

Foto: Ivan Balija
Andreja Živko // Foto: Ivan Balija

U ime uključenih podravskih umjetnika govorila je Andreja Živko.

– Sretna sam kao odgojitelj i roditelj što mogu sudjelovati u projektu. Žao mi je što nema kolega, svatko od nas ima svoj izričaj. Svi mi – odgajatelji, učitelji, profesori, roditelji – svojim radom približili smo se s likovne, ali i stručne strane. Kada sam živjela u Koprivnici, moja su se djeca jako veselila bilježnicama – rekla je A. Živko.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

čitam...