bogat program

FOTO Ovogodišnje Ljeto u knjižnici završeno radionicom o frizbiju pod vodstvom prof. Lidije Martinčić

Nakon što su odvježbali bacanje i hvatanje frizbija, djeca su se natjecala po grupama, te na kraju odigrali male utakmice.

13:23h
0
Foto: Gradska knjižnica Đurđevac
Foto: Gradska knjižnica Đurđevac

Posljednja radionica Ljeta u knjižnici 2019. upravo je završena. Radionicu pod nazivom Uhvati frizbi vodila prof. Lidija Martinčić uz pomoć Rine Martinčić. Profesorica Martinčić upoznala je djecu s poviješću frizbija.

Frizbi je izumio Walter Frederick Morrison koji se sa svojom suprugom Lu na plaži nabacivao s metalnim poklopcem za kolače. Frizbi se može bacati na nekoliko načina, mogu ga igrati svi od 7 do 77 godina, pravila nema nego se igrači međusobno dogovaraju. Nakon što su odvježbali bacanje i hvatanje frizbija, djeca su se natjecala po grupama, te na kraju odigrali male utakmice.

Ovogodišnje Ljeto u knjižnici bilo je 19. po redu. U ovogodišnjem programu sudjelovalo je tristotinjak djece na različitim radionicama. Ljeto u knjižnici započelo je s aerobikom i voditeljicom Ivanom Domišljanović, nastavilo se s Martinom Lovrak Ivanov i znanstvenom radionicom o kostima, proučavalo se vrijeme i meteorologija s Antoniom Stanešićem, kukci s Nikolinom Đođ i programiranje s Matijom, Snježanom i Nikolom Mihočka. Zatim su krenule sportske aktivnosti i to rolanje s Mariom Lončarićem, etno igre s Željkom Mihočka, popularnim orijentacijskim trčanjem s Danijelom Domišljanovićem i Ivanom Đurocijem, te završili s frizbijem i Lidijom Martinčić.

– Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u realizaciji Ljeta u knjižnici 2019. voditeljima, djeci, roditeljima, volonterima, te želimo sretnu i uspješnu novu školsku godinu – poručuju iz knjižnice.

čitam...
Loading...