15.1 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DRAMA U PUSTAKOVCU

FOTO Pas Bleky nakon Dumovca pronašao topli dom, a onda ga je jučer izgrizao pas lutalica i ne zna se hoće li preživjeti
F

Kad je lutalica šmugnula i pobjegla iz dvorišta, iz svoje kućice se pojavio krvav i ranjen Bleky.

Ne propustite

Prava drama događala se jučer ujutro u dvorištu obiteljske kuće Božice Pukec u Pustakovcu, naselju u sastavu općine Koprivnički Ivanec.

U njeno je dvorište u četvrtak ujutro ušao pas većeg rasta te navalio na njenog mješanca Blekya. Iako na svom terenu, Bleky je izvukao tanji kraj. Pas lutalica ga je odmah pri ulasku u dvorište pritisnuo leđima o zemlju te izgrizao po cijelom tijelu.

Božica je tog jutra bila u gradu, a kad se vratila, imala je što vidjeti. U njenom dvorištu, iz garaže je na nju režao smeđi pas, a njenom Blekyu nije bilo ni traga. Kad je lutalica šmugnula i pobjegla iz dvorišta, iz svoje kućice se pojavio krvav i ranjen Bleky.

Božica se šokirala. Blekya je pred tri godine udomila iz azila u Dumovcu. U zadnji ga je tren spasila od uspavljivanja. Bio je krive boje, crne, pa ga nitko nije htio. Iako istraumatiziran, uspio se oporaviti i postati gazda dvorišta u Pustakovcu gdje živi punim plućima i bez lanca oko vrata.

Božica radi u Austriji, a kad je nema o Blekyu brinu susjeda ili prijatelj iz Koprivnice.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Kad sam vidjela u kakvom je stanju šokirala sam se. Jadan, svašta je proživio u životu i zbilja mu ovo nije trebalo. Odmah sam zvala Udrugu Šinterice dobrog srca, no rekle su mi da one ne mogu ništa, nego da zovem policiju. Oni su mi pak rekli da mogu poduzeti nešto tek kad imaju izvještaj od veterinara pa sam otišla k veterinaru. Bleky je tu šest sati bio na infuziji. Kod otpusta su mi rekli da bude u zatvorenom prostoru zbog otvorenih rana. Doma sam ga stavila u radionu i dežurala nad njim preko noći – priča Božica kojoj je teško palo i to što ju je njen Bleky, kad se onakav ranjen pojavio pred njom, dočekao pognute glave.

– Baš kao kad nešto zabrlja pa ga ja pošpotam, onda pogne glavu, tako me i ovaj put dočekao jadan, kao da je on kriv za to što ga je snašlo – priča.

Kad se vratila od veterinara o svemu je obavijestila načelnika Koprivničkog Ivanca Maria Švegovića. On je u kratkom periodu uspio organizirati potragu za napadačem po Pustakovcu.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Za 40 minuta stigao je komunalni redar i djelatnici Ottove kućice. Sve smo po selu prošli, ali nismo ga uspjeli naći. Tražili smo ga i danas ujutro, ali ni traga od psa. Vjerojatno ga je netko sakrio jer je čuo što se dogodilo –  ispričala nam je Božica koja je i jutros kružila naseljem u nadi da će pronaći odbjeglog psa.

Bleky je i danas ujutro u Veterinarskoj primio bocu infuzije, a isto ga čeka još desetak dana unaprijed.

– Na prvu prognoze nisu bile obećavajuće. Imao je temperaturu i otvorene rane zbog kojih će još danima biti izložen potencijalnoj infekciji. Rane se pak ne mogu zatvoriti jer zbog šoka koji je preživio ne smije primiti anesteziju pa bi se moglo dogoditi da ga više ne uspiju probuditi – ispričala nam je neutješna Božica.

Načelnik Koprivničkog Ivanca Mario Švegović rekao nam je kako svako toliko svjedoče incidentima poput ovog u Pustakovcu.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Odmah smo reagirali, angažirali i šintere, ali pas ne čeka, on je za minutu već dalje. Imali smo slučaj da smo po tjedan dana lovili psa. Ako uđe u nečije dvorište, tu ga se ne smije dirati. Ako koristiš strelicu za uspavljivanje, ona ne djeluje odmah. Veliki su to problemi. Naša Općina mjesečno plaća 6000 kuna za smještaj pasa u Ottovoj kućici – veli Švegović ogorčen na ovakvo stanje gdje za dan života jednog psa u azilu mora biti osigurano 30 kuna, a za dječji obrok u školi ili vrtiću do pet puta manje.

– Srce me boli dok ljudi mole pomoć za kupnju ogrjeva ili lijekova, a za odobriti tih jednokratnih tisuću kuna se mora sastati devetoro ljudi. S druge strane su jedinice lokalne samouprave osuđene svaki mjesec plaćati za pse tako velika sredstva – zaključio je Švegović.

Pas koji je napao Blekya, u sredini // Foto: privatna arhiva Božica Pukec

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

4 NL BJ-KC-VT

Mladost i Podravac u derbiju susjeda na tablici, Molve traže oporavak nakon “šestice” protiv jakih Cvetkovčana

U 20. kolu 4. nogometne lige čekaju nas dva županijska derbija. Prvi se igra u subotu u Molvama protiv Mladosti...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×