19.8 C
Koprivnica
Četvrtak, 20. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
POSJET PREMIJERA

FOTO Plenković podržao podravsko-prigorske kandidate na predstojećim izborima: Nastojat ćemo podupirati regionalni razvoj, a Podravka ostvaruje odlične rezultate
F

Nastavit ćemo s infrastrukturnim, prometnim povezivanjem - ključni željeznički pravac prema Mađarskoj i nastavak izgradnje brze ceste između Križevaca i Koprivnice. To su samo neki od primjera angažiranog rada Vlade i podrške županiji, izjavio je premijer.

Ne propustite

Premijer Vlade RH i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas je sa suradnicima posjetio Koprivnicu. Održao je sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, odnosno s kandidatima stranke za predstojeće lokalne izbore. U sklopu posjeta, na Zrinskome trgu u Koprivnici dao je izjavu za medije.

– Zadovoljstvo mi je u Koprivnici dati snažnu potporu županu Darku Korenu za još jedan mandat kao župana u Koprivničko-križevačkoj županiji. U proteklom mandatu imali smo sjajnu suradnju, uvjeren sam da će s dožupanom Ratimirom Ljubićem te Darkom Sobotom, nositeljem liste za Županijsku skupštinu, dobiti većinsko povjerenje birača te predano raditi za kvalitetniji život naših sugrađana ovdje u županiji iduće četiri godine – kazao je Plenković.

Kazao je, također, kako podržava kandidate HDZ-a za mjesta gradonačelnika Koprivnice, Križevaca i Đurđevca, i to Franju Markovića, Matu Devčića i Željka Turbeliju.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Vjerujem da je HDZ spreman na nove izazove na razini općina. Kao Vlada, nastojat ćemo podupirati regionalni razvoj Hrvatske, to smo učinili ovdje s fiskalnom decentralizacijom u protekle četiri godine u odnosu na razdoblju prije 2017. godine. Županija, gradovi i općine ovdje imaju 108 milijuna kuna prihoda više no što je to bilo ranije. Ugovoreno je tri milijarde kuna projekata iz europskih fondova, a za skoro devet tisuća radnika osigurali smo plaće u iznosu od 108 milijuna kuna za očuvanje radnih mjesta u vremenu Covid krize. Nastavit ćemo s infrastrukturnim, prometnim povezivanjem – ključni željeznički pravac prema Mađarskoj i nastavak izgradnje brze ceste između Križevaca i Koprivnice. To su samo neki od primjera angažiranog rada Vlade i podrške Koprivničko-križevačkoj županiji – izjavio je Plenković.

Plenković: “Mislim da Podravka ostvaruje odlične rezultate.”

Premijer je u vezi Nacionalnog plana oporavka kazao kako je sve ministre zamolio da po gradovima Hrvatske predstave isti. Vjeruje, kaže, da će Plan kroz 15-ak dana biti finaliziran.

Kroz pitanja novinara, dotaknuo se Plenković i Podravke.

– Koliko ja znam, plaće su porasle. Skočila je i dionica. Prilikom mojeg zadnjeg boravka dobili smo izvješće o poslovanju ne samo Podravke, već cijele grupe. Ono što mi se čini jest da je Podravka na odličnom putu – odgovorio je.

Prvome čovjeku Vlade postavljeno je pitanje o tome da država ne bi trebala povlačiti dobit iz Podravke, s obzirom da tvrtki, glasilo je novinarsko pitanje, taj novac treba.

– Mislim da Podravka ostvaruje odlične rezultate. Poslovanje omogućuje investiranje i širenje poslovanja te podizanje nivo primanja zaposlenika – smatra Plenković.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Podsjetimo, župan Darko Koren prije osam dana pitao se zašto je Koprivničko-križevačka županija dobila manje doza cjepiva u odnosu na druge županije. Kazao je tada, o čemu smo pisali ovdje, kako je naša županija među onima koje su dobile manje te bi ubuduće trebala dobiti više. O toj je temi Plenkoviću također postavljeno pitanje.

– Što se tiče cjepiva, sve županije dobivaju proporcionalno cjepiva. Od ovoga i idućega tjedna imat ćemo znatno veće količine, bit će oko 350 tisuća doza cjepiva tjedno. Svi sugrađani, koji se žele cijepiti, moći će se cijepiti do 30. lipnja. Mi smo dosad, s ovim podacima koji su objavljeni jučer, jednom dozom cijepili više od 680 tisuća ljudi. Danas je to vjerojatno prešlo i 700 tisuća. Imamo ambiciju maksimalno iskoristiti od prosinca do 30. lipnja planiranih 3,2 milijuna doza. Što je najvažnije jest da su koristi od cijepljenja veći od bilo kakvih rizika – odgovorio je Plenković.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nema više gledanja

Netflix uskoro više neće raditi na ovim modelima televizora, provjerite je li vaš na popisu

Počevši od 24. srpnja 2024., Netflix će prestati nuditi podršku za svoju primjenu na više od 10 modela televizora. Drugim...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×