26.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 23. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
esterova ulica

FOTO Ploče u pješačkoj zoni kod tržnice pucaju pod teretom dostavnih vozila, vozači ignoriraju znak, iz grada najavili promjenu prometnog režima
F

Najveći problem leži u dostavnim vozilima koja se parkiraju pred Podravkinim diskontom, iako ima i neodgovornih građana, koji automobilima uđu u taj dio pješačke zone i parkiraju na par minuta kako bi skoknuli do tržnice ili već spomenutog diskonta

Ne propustite

Mnogi građani već su nam ukazali na problem u centru grada, točnija na dio Ulice Đure Estera, koja se naslanja na sam trg, a u kojoj pod teretom kamiona i ostalih vozila koja konstantno prolaze, unatoč znaku zabrane, pucaju pločice ne tako davno postavljene. Riječ je o dijelu ulice koji od glavne prometnice vodi prema tržnici, odnosno Podravkinom diskontu, a koji je ustvari pješačka zona.

Te problematike na zadnjoj se sjednici gradskog vijeća dotakla i Vesna Peršić Kovač, napomenuvši kako je dobila primjedbu građana tog dijela grada, koji se žale, odnosno traže rješenje ove problematike.

– Riječ je o samom centru grada, ploče na ulazu u tržnicu konstantno pucaju pod teretom dostavnih vozila i građane zanima može li se nešto učiniti da se to više ne događa – postavila je upit gradskim čelnicima.

Esterova ulica, ploče pucaju, ulica đure estera
Foto: Vedran Tkalec

Gradonačelnik Mišel Jakšić odgovorio joj je ukratko da su svjesni tog problema u Esterovoj ulici.

– Ali nismo mogli ući detaljnije u problematiku dok su radovi na trgu u tijeku. Nakon što se ti radovi završe, pozabavit ćemo se tim dijelom i ići ćemo u promjenu prometnog režima. Međutim, treba naglasiti da je područje same tržnice pa i tiskare, vezano uz ITU mehanizam i promjene koje smo prijavili, tako da je lako moguće da se sve tamo izmjeni pa više nećemo imati tih problema – odgovorio joj je gradonačelnik.

Ipak, treba naglasiti kako je ova problematika postojala i prije nego je krenula obnova središnjih trgova, odnosno ploče pucaju već godinama. Najveći problem leži u teškim dostavnim vozilima koja se parkiraju pred Podravkinim diskontom, iako ima i neodgovornih građana, koji automobilima uđu u taj dio pješačke zone i parkiraju na par minuta kako bi skoknuli do tržnice ili već spomenutog diskonta.

Foto: Google street view

Jedan takav neodgovoran građanin napravio je upravo to i u vrijeme kada smo slikali potrgane ploče. Zanimljivo, kaotična situacija u tom dijelu ulice najbolje se može vidjeti na Google street viewu, jer je kamera postavljena na vozilo snimila u toj pješačkoj zoni dva parkirana automobila i dva kombija, s time da je treći bio u dolasku.

Rekli su nam oni koji upozoravaju na ovaj problem da je policija znala kontrolirati takve neodgovorne vozače i pisati kazne, ali da pojedinci uporno krše prometni znak koji jasno upućuje na pješačku zonu.

S obzirom na to da radovi na trgu završavaju ovih dana vidjet ćemo hoće li u gradu uistinu ići u promjenu prometnog režima, kao što je to rekao gradonačelnik, ili će se sve jednostavno prepustiti radovima vezanima uz ITU mehanizam, kada bismo na tom dijelu trebali dobiti obnovljenu, zelenu tržnicu i knjižnicu. Sve to trebalo bi se širiti na područje današnje tiskare, koja godinama zjapi u derutnom stanju.

Esterova ulica, ploče pucaju, ulica đure estera
Foto: Vedran Tkalec
Esterova ulica, ploče pucaju, ulica đure estera
Foto: Vedran Tkalec
Esterova ulica, ploče pucaju, ulica đure estera
Foto: Vedran Tkalec
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Radovi završeni

Podravska općina dobila novu, 424 metra dugu pješačku stazu, vrijednost skoro 160 tisuća eura

Završeni su radovi na izgradnji pješačke staze u naselju Gola. Sukladno Programu održivog razvoja lokalne zajednice kojeg provodi Ministarstvo regionalnog...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×