23.5 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ITU projekt

UPRAVO Raspisan natječaj za novu Tržnicu, Knjižnicu i eko parkiralište u centru Koprivnice
U

Na linku možete pogledati kako će se radovi odvijati, što to znači za trenutne "stanovnike" tržnice i što će prvi bageri rušiti. 

Ne propustite

Upravo je raspisan javni natječaj za izradu idejnog rješenja izvedbe nove javne Tržnice i polivalentnog centra u Koprivnici. Projekt je to iz ITU mehanizma za koji je Koprivnici iz EU fondova stiglo više od 18 milijuna eura. Samo njegova vrijednost procjenjuje se na otprilike sedam milijuna eura plus pdv. Za Tržnicu 3,4 milijuna, novu Knjižnicu 3,1 milijuna eura, a ostatak za javno parkiralište sa zelenim okolišem.

Raspisan natječaj: Polivalentni centar

Investitor je Grad Koprivnice, a natječaj će provoditi Udruženje hrvatskih arhitekata.

– Namjera je gradnja u unutrašnjosti bloka u gradskoj jezgri, istočno od zgrade gradske uprave, gdje se danas nalaze tržnica i parkiralište. Cilj investicije je pružanje što bolje kvalitete javnog života grada te što veća pristupačnost javnih usluga građanima – poručili su iz Grada Koprivnice i dodali kako sve mora činiti jednu smislenu cjelinu.

Podravkin diskont, gradska tržnicaraspisan natječaj
Uskoro ovaj pogled ide u povijest // Foto: Ivan Balija

Osim nove, moderne i natkrivene tržnice u polivalentnom centru bit će dodatni prostori knjižnice, prostori za rad organizacija civilnog društva, parkiralište, intermodalni terminal,  zeleni okoliš. Dodajmo kako se ujedno planira i zgrada gradskog arhiva. Radi se o zahvatu na ukupno 10.607 četvornih metara. 

U Gradu su objavili i kako će potencijalni prijavitelji moći 25. svibnja uživo pregledati prostor, a rok za izradu prijedloga bit će 2. srpnja ove godine. Natječaj ide u dvije faze, a druga faza u koji će ući odabrani autori, bit će raspisana sredinom srpnja. Od gradskih predstavnika u ocjenjivačkom sudu bit će ravnatelj Knjižnice Karlo Galinec i predsjednica Komunalca Nataša Tetec.

Za najboljeg i nagrada 19.600 eura neto

Osim što će se moći pohvaliti pobjedničkim rješenjem, za autora izabranog rada slijedi i nagrada od 19.600 eura neto za najbolji rad, 12.250 eura za drugi rad, 7350 eura za treći, 5880 eura za četvrti i 3920 za peti rad. Ostalih sedam dobit će obeštećenje i podijeliti ga u iznosu 21.000 eura neto, dakle 3000 eura u prosjeku.

Na linku možete pogledati kako će se radovi odvijati, što to znači za trenutne “stanovnike” tržnice i što će prvi bageri rušiti.

Podravkin diskont i tiskaru sravnit će sa zemljom, pogledajte što će se sve graditi u centru

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Mještani ogorčeni

Općina na nogama: Ne želimo smrad kompostane u svojim domovima, slat ćemo inspekcije da zaustavimo projekt

Vijest da će se u Imbriovcu, mjestu u općini Đelekovec, graditi nova kompostana na mjestu već postojeće, no s...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×