5.2 C
Koprivnica
Utorak, 31. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Vodoopskrbna mreža

FOTO Počela izgradnja cjevovoda koji spaja općine Peteranec i Hlebine u vrijednosti 4,5 milijuna kuna
F

Ne propustite

Stanovnici naselja Komatnica i Gabajeva Greda više neće morati tražiti načine kako doći do pitke vode. Počela je izgradnja cjevovoda koji spaja općine Peteranec i Hlebine, a dio je vodoopskrbne mreže Sigetec-Komatnica-Gabajeva Greba-Hlebine.

Ulaskom u Europsku uniju Hrvatska je preuzela obveze da svim stanovnicima naselja s više od 40 stanovnika, odnosno s potrošnjom većom od 10 kubika vode, dovede pitku vodu. Cjevovod će zadovoljiti potrebe lokalnog stanovništva za pitkom vodom kao i za požarne potrebe hidrantske mreže.

- Oglas -

– Ovo je posljednji magistralni vod koji je na našem aglomeracijskom području, a financiran je iz redovnih sredstava Hrvatskih Voda.  Magistralni vod izgrađuje se u sklopu tih obveza, a od njega će imati koristi svi stanovnici ovog područja koji su do sad imali probleme s pitkom vodom – rekao je Josip Pobi, direktor Koprivničkih voda.

Izgradnja vodova financirana je sredstvima Hrvatskih voda u udjelu od 80 posto, dok je preostalih 20 posto financirano iz proračuna općina Hlebine i Peteranec. Vrijednost radova je 4.470.000 kuna za duljinu dionice od 13,4 kilometara.

Foto: Matija Gudlin
Josip Pobi, direktor KCVODA // Foto: Matija Gudlin

– Nažalost još uvijek nema dinamike koja bi mogla opravdati svaku investiciju, no preuzimanjem odgovornosti Republika Hrvatska financira ovakve izgradnje. Novim obuhvatima koje ćemo imati iduće godine, gdje imamo obveze prema financijerima, preuzimamo obvezu priključenja. Primjer je općina Gola gdje se radila kanalizacija, a u sklopu investicije izvodi se i priključak u parcele korisnika – dodao je Pobi.

- Oglas -

Svako domaćinstvo imat će minimalna ulaganja priključenja na vlastiti izvod. Korisnicima se na ovaj način smanjuju izdaci, a cijena vode biti će 8,5 kuna.

– Gabajeva Greda, u kojoj tijekom ljetnih mjeseci živi preko 200 stanovnika, još uvijek nema vodovod i plin. Izgradnja vodoopskrbne mreže prvi je korak k razvoju ovog ruralnog područja. Sljedeći planirani korak je izgradnja kanalizacijske mreže – rekla je Božica Trnski, načelnica Općine Hlebine.

Završetak radova očekuje se u lipnju 2017. godine. Izvođači radova su koprivnički Koming i Vodogradnja Varaždin.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

brzo je otkriven

Pao kradljivac u godinama (66) koji je haračio Gornjim Banovcem, provaljivao u dvorišta i garaže, ukrao šest bicikala, usisivač, stolni sat…

U nedjelju smo pisali o krađi u Ulici Gornje Banovec u Koprivnici, kada je nepoznati počinitelj ušao u dvorište...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti