scm ramnicu valcea

FOTO Podravka pokazala mišiće i upisala sjajnu pripremnu pobjedu protiv vodeće ekipe Rumunjske

Ove su utakmice uvod i priprema za nadolazeće izazove u EHF Cupu koji ih očekuju u siječnju.

19:00h
0
Foto: RK Podravka Vegeta
Foto: RK Podravka Vegeta

Na otvorenju Međunarodnog turnira u Brasovu pred 150 gledatelja rukometašice Podravka Vegete pobijedile su osvajačice rumunjskog Supercupa SCM Ramnicu Valcea (23:29), poluvrijeme 12:14. U prvoj minuti naše cure dolaze u vodstvo iz sedmerca koji postiže Natalia Chigirinova, a sigurna igra kojom je otvorena utakmica vodi do lijepe prednosti od +3 već u sedmoj minuti, a rezultat je 2:5.

Ubrzo su priključak uhvatile rukometašice Valcee pa u 11. minuti na semaforu stoji 6:6m no Saračevićeve odabranice nisu bile spremne na popuštanje pa u narednim minutama gledalo krasan niz pogodaka Turk, Milosavljević i ponovno Turk i Podravka je ponovno bila na plus tri (6:9).

Prednost nastavljaju povećavati do 9:14, no prema kraju poluvremena trgnule su se Rumunjke, a koprivnička ekipa na odmor odlazi uz vrijednu prednost od +2 i rezultat 12:14.

U drugo poluvrijeme ulazimo još sigurnije, na vratima je Magdalena Ećimović, a u 39. minuti Podravka je ponovno na +5, rezultat je 16:21. U nastavku bez problema povećavaju svoju prednost na +8. Zadnjih nekoliko minuta u igru ulaze i Elena Popović te Tena Petika, a utakmicu je Podravka zaključila s visokom prednošću od +6 i rezultatom 23:29.

Foto: RK Podravka Vegeta
Foto: RK Podravka Vegeta

Sutra ih očekuje druga utakmica turnira protiv rumunjske ekipe CSM Glorie Buzau, a cure nakon današnjeg dana mogu biti ponosne što su ostvarile ovakvu pobjedu protiv trenutno prvoplasirane ekipe rumunjske lige koja je u ovoj sezoni osvojila rumunjski Supercup i dva put srušila veliki Bukurešt.

Ove su utakmice uvod i priprema za nadolazeće izazove u EHF Cupu koji ih očekuju u siječnju.

Sastav RK Podravka Vegeta: Tucaković Antonia, Zadravec Nikolina , Turk Ana 2 , Holešova Maria 1 , Karlovčan Korina 1, Popović Elena, Milošević Selena 4 , Džono Dragica 1, Milosavljević Dejana 3 , Risović Jovana, Lea Franušić, Ećimović Magdalena, Petika Tena , Chigirinova Natalia 7, Ikhneva Alena 6, Debelić Ana 1, Yezhykava Karyna 3

Sedmerci: 4/5, Isključenja: 6

Pripreme u Rumunjskoj, 18. prosinac

SCM Ramnicu Valcea – Podravka Vegeta 23-29 

 

 

 

čitam...
Loading...