Otvaranje novih radnih mjesta u Križevcima?

FOTO: Poduzetnička zona Gornji Čret dobila nove stanare

15:47h
0
Poduzetnička zona Gornji Čret // FOTO: Grad Križevci

Poduzetnička zona Gornji Čret  u Križevcima dobiva nove stanare. Tvrtke Watropur i Biplast dobile su građevinske dozvole za izgradnju novih proizvodnih objekata, a radovi kreću već od ponedjeljka.

Tvrtka Watropur d.o.o. u vlasništvu je Krunoslava Kovačića, a provjerom na njihovim web stranicama, vidi se kako je sjedište kompanije u Švicarskoj dok su podružnice s njihovim imenom razasute od Njemačke, Kolumbije, Hong Konga pa sve i do Križevaca. Biplast d.o.o. u vlasništvu je Igora Benčaka, bave se proizvodnjom proizvoda od plastike, tvrtka broji 20 zaposlenih, a preseljenjem kompanije u poduzetničku zonu planiraju otvaranja novih radnih mjesta.

Predstavnike obje tvrtke primio je zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović, a poduzetnici su izrazili zadovoljstvo brzinom rješavanja građevinskih dozvola te upoznali Katanovića i pročelnika za financije Darka Masneca s planiranom dinamikom radova u Gornjem Čretu. Obje kompanije najavile su početak radova već od ponedjeljka, a proizvodnju u novim halama već ove jeseni.

Mogućnosti i sve informacije o investiranju u poslovnu zonu Gornji Čret nalaze se dostupne na internetu. Vidljivo je kako stranica nije redovito ažurirana već je napravljena još prije ulaska Hrvatske u EU i stoji netaknuta.  Do sada je ugovore o kupnji zemljišta ili pravu gradnje u Zoni Gornji Čret potpisalo šestero poduzetnika.