17.1 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
UDRUGA NARCISA LUDBREG

FOTO Poezijom i kreativnošću bore se protiv bolesti, Gordana Loparić: Žene su kao mimoze, snažne i otporne, ali ponekad i krhke
F

Obilježavanjem Dana mimoza skreće se pozornost javnosti, posebno ženama, kako je njihovo zdravlje krhko poput cvijeta mimoze.

Ne propustite

U prigodno obilježavanje javno–zdravstvene akcije Dana mimoza, nacionalnog dana borbe protiv raka vrata maternice uključila se i Udruga Narcisa upriličivši večer poezije i kreativnosti pod nazivom O ženi kroz stih i glazbu.

– Cvijet mimoze cvate u hladno doba godine kad su loši uvjeti za rast i razvoj, i tako simbolizira ženu, njenu snagu i otpornost. Naziva se i biserom mudrosti jer mudrost predstavlja žensko znanje i svjesnost o važnosti brige za sebe. A zdravlje žena ponekad je krhko poput mimoze te zahtjeva redovitu i stručnu pažnju – rekla je Gordana Loparić, voditeljica Narcisa.

Svoje likovne radove s temom mimoza izložile su članice Udruge Marija Kovačić i Jadranka Draganić. Stihove su kazivali Davorka Črnčec, Milan Novak, Ljubica Ribić i Aleksandar Horvat koji je za ovu večer napisao i prigodnu pjesmu.

Narcise // Foto: Marina Hižak

– Razmišljao sam kojim cvijetom da razveselim suprugu: ružom, ciklamom ili karanfilom? Tada sam se dosjetio da je njena omiljena boja žuta. Sjetio sam se tog vrijednog simbola zdravlja, i za ovaj važan dan pripremio sam stihove o stručku s bezbroj točaka žutih, Acacii dealbati mimozi – kazao je ludbreški pjesnik Aleksandar Horvat.

Obilježavanjem Dana mimoza skreće se pozornost javnosti, posebno ženama, kako je njihovo zdravlje krhko poput cvijeta mimoze.

– Edukacijom i prevencijom pojavnost ove bolesti može se značajno smanjiti. Suvremena medicina je moćna, ali bez svjesnosti o važnosti preventivnih i redovitih pregleda teško da se može puno toga dobrog ostvariti. Aktivnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti spašavaju živote – poručio je Nino Ivanuša, magistar sestrinstva.

Zato, drage dame, budite kao taj cvijet opojnog mirisa, čvrste stabljike i razgranatog korijena, odnosno snažne i odlučne preuzeti zdravlje u svoje ruke.

Publika // Foto: Marina Hižak
Pjesnici Aleksandar Horvat, Davorka Črnčec, Ljubica Ribić, Milan Novak // Foto: Marina Hižak
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×