Svečano otvorenje

FOTO ‘Pola grada’ pohrlilo na otvorenje kultne dvorane Domoljub, pogledajte tko je sve došao

Za otvorenje pripremljen je i vrhunski koncert Splitskih virtuoza, uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

20:12h
0

Nakon višemjesečne rekonstrukcije, obnove i uređivanja izvana i iznutra, danas je svečano otvorena kultna dvorana Domoljub u Koprivnici.

Građani su pohrlili u prekrasnu novu dvoranu, a na otvorenju su bile i brojne osobe iz gradskog javnog života, političari, gospodarstvenici, uglednici i mnogi drugi, svi besprijekorno uređeni i dotjerani.

Za otvorenje pripremljen je i vrhunski koncert Splitskih virtuoza, uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Program se nastavlja i idućih dana, sutra u 18 sati predstavom za djecu „Vuk i sedam kozlića“ Lutkarske scene Ivana Brlić Mažuranić. U nedjelju, 20. listopada u 19.30 sati na rasporedu je predstava UO Tragači i kazališta KNAP „Nora-trenutak pobune“.

Podsjetimo, u siječnju ove godine završeni su radovi na stabilizaciji i ojačanju temeljnog tla zgrade, u veljači radovi na sanaciji vanjskog vodovoda i kanalizacije, a zatim su se radovi premjestili u unutrašnjost dvorane. Nakon detaljne analize stanja dvorane i utvrđivanja koje je radove potrebno učiniti kako bi dvorana bila sačuvana za generacije koje dolaze, ali i sigurna za korištenje, krenulo se s radovima na sanaciji pukotina na zidovima, sanacijom nadvoja nad pozornicom, s radovima na hidroizolaciji zidova, soboslikarskim radovima te obnovom rasvjetnih tijela.

– Stolice su tapecirane, a izrađeni su i novi kazališni zastori, koji našoj dvorani daju dodatnu eleganciju. Saniralo se i uredilo i dvorišno pročelje. Ukupna vrijednost svih navedenih radova je gotovo 1.100.000 kuna, a troškovi su u potpunosti pokriveni sredstvima Grada Koprivnice te sredstvima Učilišta – izjavila je Maja Holek, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica.

čitam...
Loading...