filmska potjera

FOTO Policija ganjala maskirane razbojnike, u potjeri su se zabili u službeni automobil, policajac je ozlijeđen

Lakše ozljede zadobili su vozač i jedan policajac.

11:45h
0
foto:// pu medjimurska
foto://pu medjimurska

U subotu iza 22 sata u Macincu u Glavnoj ulici, nepoznati maskirani trojac je provalio u kuću, no vlasnica se probudila, nakon čega su je uz prijetnju pištoljem i metalnim predmetom zadržavali u sobi te pretraživali kuću, javlja portal emedjimurje.hr. Vlasnica je potom uspjela pobjeći, no počinitelji su je sustigli, gurnuli, uslijed čega je pala, dok su oni pobjegli vozilom.


Brzom reakcijom, u koordiniranoj akciji policije, ophodnja Policijske postaje Štrigova je u Železnoj Gori uočila vozilo koje odgovara opisu iz kaznenog djela te je započeta potjera uz zvučne i svjetlosne signale budući da se vozač vozila nije htio zaustaviti. U Šenkovcu je drugo službeno vozilo blokiralo cestu uz zvučne i svjetlosne signale, no vozač se nije zaustavio već je namjerno udario u to službeno vozilo i udaljio se cestom prema Murskom Središću.

U daljnjoj potjeri je vozač vozila skrenuo na poljski put u blizini grada Mursko Središće te opet namjerno udario u isti službeni automobil, da bi nakon toga bio zastavljen, nakon čega su tri osobe iz vozila uz uporabu sredstava prisile uhićene.

Utvrđeno je da se radi o 19-godišnjaku s područja grada Mursko Središće i dva maloljetnika sa područja Međimurske županije. Žena je u događaju lakše ozlijeđena, dok policijski službenici u događaju nisu ozlijeđeni. Od trojca su oduzeti predmeti iz kaznenog djela.

– Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je trojac počinio kazneno djelo razbojništva, a maloljetnik i dva kaznena djela prisile prema službenoj osobi, kao i oštećenja tuđe stvari te su podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku, nakon čega su svi troje u nedjelju, 6. siječnja, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske – piše portal emedjimurje, a javlja međimurska policija.

foto:// pu medjimurska
foto://pu medjimurska

čitam...