detalji kaosa

FOTO Policija ispod sjedalica pronašla 31 bengalku i zbog dodatnog kaosa odustala od pražnjenja tribine, splitski dogradonačelnik izjavio da su opljačkani u Koprivnici

Utakmica je i danas u prvom planu brojnih medija

12:26h
0
Slaven Belupo - Hajduk
Foto: Ivan Balija

Puno uzbuđenja, kako na terenu tako i na tribini, donijelo nam je jučerašnje gostovanje Hajduka u Koprivnici. Utakmica je i danas udarna vijest u brojnim medijima, jer kako smo pisali jučer, viđali smo neviđene scene na Apašu, koje su uključivale prekid utakmice zbog gađanja suca stolicom u glavu, crveni karton, penal, vrlo loše i nesigurno suđenje i tako dalje.

Osim suca, u prvom planu bila je i Torcida, koje je ponovno u velikom broju došla u podravsku metropolu, a jutros se priopćenjem javila i policija, koja kaže da je gostujućih navijača bilo 1000. Oni koji su bili na utakmici mogli su vidjeti da, pomalo neobično, nije bilo nikakvog pirotehničkog showa, ali za to postoji dobar razlog. Naime, tijekom obavljanja sigurnosnog pregleda stadiona, policija je pod sjedalicama pronašla 31 komad pirotehničkih sredstava, odnosno baklji.

Foto: PUKCKŽ

– Jedan gostujući navijač doveden je u prostorije policije, radi prekršaja iz članka 4. Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima, zbog alkoholiziranosti. Izdana mu je mjera opreza zabrane prisustvovanja nogometnim utakmicama HNK Hajduk i hrvatske nogometne reprezentacije na osam dana te će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu općinskog suda – poručuju iz koprivničke policije.

Utakmicu je, inače, obilježio prekid utakmice u 35. minuti, kada su s tribine letjeli razni predmeti u teren, a neki od njih pogodili su i suca. Kako piše u priopćenju delegata, sudac Marić prvo je pogođen upaljačem, a drugi put otkinutom sjedalicom. Potražio je liječničku pomoć, prekid je trajao 15-ak minuta, razmišljalo se o pražnjenju dijela tribine, no predstavnici policije izjavili su da nisu u mogućnosti isprazniti dio tribine. Očito su bili u strahu od reakcije Torcide i dodatnog kaosa pa možemo reći da je to bila mudra odluka.

Splićani su, inače, ostali ogorčeni suđenjem, a javio se i splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević, koji je redovit na utakmicama Hajduka. Kazao je da su doživjeli klasičnu pljačku.

– Odličan homage TBF-ovom hitu ‘Pljačka’ iz 2000. godine danas u Koprivnici u izvedbi Ante Čuline u pratnji VAR sobe. Za ukupnu produkciju zaslužan HNS. Čestitam gospodo – napisao je Ivošević na društvenoj mreži uz objavu navedene pjesme splitskog benda.

Slaven Belupo - Hajduk
Foto: Ivan Balija
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW