Fest jazza Koprivnica

FOTO Pred Koprivnicom su tri dana svjetskog i domaćeg vrhunskog jazza, ali i kazališta, poezije i radionica

Ne samo da smo promovirali Koprivnicu i doveli mnogobrojne glazbenike iz svijeta, nego smo postigli i da glazbeno obrazovanje u Koprivnici dođe na jedan viši nivo te tako i mladim generacijama ponudili drukčiji put. Nemamo ambicije raditi veliki festival u svjetskim mjerilima, ali mislim da za Koprivnicu radimo veliki, ispričao je Hraščanec.

10:30h
0
Najavljen je treći Fest jazza // Foto: Martina Maloča

Fest jazza Koprivnica međunarodni je ljetni open-air festival smješten na lokaciju koprivničkog glavnog gradskog trga. Festival je nakon tri godine od svog prvog izdanja postao neizostavni dio kulturnog identiteta i turističke ponude grada Koprivnice.

Fest jazza ove godine će ugostiti 70-ak glazbenika u sedam glazbenih sastava iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i SAD-a. Glavni program festivala održat će se u četvrtak, petak i subotu, od 6. do 8. srpnja na Zrinskom trgu.

O cilju postojanja Jazz kluba Koprivnica i ovog festivala ispričao je jedan od organizatora Marin Hraščanec.

– To radimo iz ljubavi prema jazzu. Kao nit vodilju Klub si je zacrtao promovirati kvalitetnu glazbu u gradu i stvoriti alternativu, pružiti nešto drugačije od uobičajenog po našim klubovima i koncertnim dvoranama. Ove godine obilježavamo 20. godišnjicu rada i za to smo vrijeme uspjeli senzibilizirati domaću publiku, javnost te promovirati Koprivnicu i njene glazbenike u okviru Hrvatske kao vrsne, poput Vojkana Jocića i Tihomira Hojsaka. Ne samo da smo promovirali Koprivnicu i doveli mnogobrojne glazbenike iz svijeta, nego smo postigli i da glazbeno obrazovanje u Koprivnici dođe na jedan viši nivo te tako i mladim generacijama ponudili drukčiji put. Nemamo ambicije raditi veliki festival u svjetskim mjerilima, ali mislim da za Koprivnicu radimo veliki  – ispričao je Hraščanec.

Marin Hraščanec najavio je glazbenike koji će nastupiti // Foto: Martina Maloča

Festival će započeti svečanim otvaranjem u četvrtak 6. srpnja u 20 sati. U prvoj večeri festivala nastupit će Lana Janjanin Trio, te Jazz Orkestar HRT-a & Miron Hauser sa projektom „Fragrancia“. U petak 7. srpnja će se po prvi puta u Hrvatskoj predstaviti projekt „Port of Life“ mladog slovenskog skladatelja Žana Tetičkovića, te Marko Ramljak Band. U subotu 8. srpnja u Koprivnicu dolazi Marko Črnčec Quartet i Mike Moreno, jedan od najboljih svjetskih jazz gitarista, te hrvatski jazz fusion elektro sastav Kozmodrum.

Popratni sadržaji u sklopu festivala ove godine uključuju kazališnu predstavu u suradnji sa Ludens Teatrom, „Malu jazz školu“ za djecu u suradnji sa Dječjim vrtićem Tratinčica, Festivalsku noć u sva 3 dana trajanja festivala u Klubu Koogla, Jam Corner & Poezijazz u suradnji sa Umjetničkom organizacijom Artikulacije, te jutarnju jazz matineju uz Dane povrća na Zrinskom trgu.

Ulaz na sve programe u sklopu festivala je besplatan, osim na kazališnu predstavu Ludens teatra. U slučaju lošeg vremena program festivala održat će se u Domu mladih Koprivnica. Sve informacije i program festivala mogu se pročitati na službenoj web stranici.

čitam...
Loading...