Ljetna likovna stvaraonica LUL-a

FOTO Predškolci i školarci izložili su 40-ak radova na svojoj izložbi Izvor mašte

15:12h
0

Na likovnoj stvaraonici djeca školske i predškolske dobi  mogla su raditi osnovnim slikarskim tehnikama, a tematika je bila razna. Rezultat je 41 likovni rad od 21 sudionika stvaraonice.

Likovno udruženje Ludbreg i ove je godine, tradicionalno , već jedanaesti  put zaredom,  priredilo  izložbu slika mlađe grupe LUL-a pod nazivom Izvor mašte.

Izložba je rezultat Ljetne likovne stvaraonice koja se organizirala kroz lipanj, srpanj i kolovoz, a koju sufinancira Grad Ludbreg.

Na likovnoj stvaraonici djeca školske i predškolske dobi mogla su raditi osnovnim slikarskim tehnikama, a tematika je bila razna. Rezultat je 41 likovni rad od 21 sudionika stvaraonice.

– Kroz 11 godina osnovnu slikarsku likovnu naobrazbu prošlo je preko 60-ak različite djece, predškolske i školske dobi. U ležernoj atmosferi, ove godine stavili smo naglasak na tradicijsko slikarstvo ovog kraja gdje su mladi stvaratelji mogli učiti  od naivne umjetnice gđe Vincetić i gđe Novak,  koje  su prenijele svoje znanje slikanja uljanim bojama na staklu – riječi su Elvire Štabi, voditeljice stvaraonice.

Izložba je otvorena u izložbenom prostoru ludbreškog hotela Raj s početkom u 19 sati. Otvorila ju je pročelnica jedinstvenog upravnog odjela grada Ludbrega Irena Kučina, a radovi se mogu razgledati do kraja rujna.

U recitatorskom djelu nastupale su Iva i Dora Škafec Jagić, Nila Leona Hrelja i Enea Požgaj dok je glazbenim repertoarom publiku animirala Lorena Kenđl.

čitam...