6.8 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
POTPORA

FOTO Premijer Plenković i ministar Piletić uručili načelniku Pavloviću ugovor za novu fazu projekta Zaželi
F

Naš projekt Zaželi pomoć – Ostvari pomoć odobren je u za potporu u maksimalnom iznosu, što pokazuje da smo ponovno u pripremi dokumentacije odradili dobar posao kaže Siniša Pavlović

Ne propustite

Premijer Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne skrbe politike Marin Piletić uručili su 72 nova ugovora za projekte u okviru poziva “Zaželi – prevencija institucionalizacije”, vrijedne više od 58 milijuna eura. Među potpisnicima bio je i Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski.

Općina Kloštar Podravski dobila je od Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike 960.000 eura za provedbu četvrte faze projekta Zaželi. Vrijednost nove faze projekta pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama je 960.000 eura pa je Općina osigurala financiranje u stopostotnom iznosu.

– Naš projekt Zaželi pomoć – Ostvari pomoć odobren je u za potporu u maksimalnom iznosu, što pokazuje da smo ponovno u pripremi dokumentacije odradili dobar posao – ističe Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski.

Četvrta faza projekta Zaželi će se provoditi tri godine, a predviđeno je zapošljavanje 22 osobe od čega je 20 gerontodomaćica, jednog asistenta te voditelja projekta. Projektom će biti obuhvaćeno minimalno 120 starijih i nemoćnih osoba kojima će zahvaljujući redoviti posjetama gerontodomaćica znatno biti olakšana svakodnevica.

– Sad s radošću možemo reći da će uskoro na vrata starijih i nemoćnih, kao i onih koji su u potrebi za ovakvom vrstom pomoći, kucati žene koje unose trenutke druženja i pomaganja u obavljanju poslova koji poboljšavaju njihovu kvalitetu života – zaključio je Siniša Pavlović.

Foto: Općina Kloštar Podravski
Foto: Općina Kloštar Podravski
Foto: Općina Kloštar Podravski
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Špica

Kako dobar look! Sviđa nam se sve na njoj, hlače i jakna su top, a jedan detalj obara

Iako je subota prošla u znaku sivih oblaka, sramežljivo sunce u prijepodnevnim satima pokazalo je svoju moć i "namamilo"...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×