23 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
AK Koprivnica

FOTO Sonja Rušak: Ulaganja u koprivničku atletiku po rangu su gotovo na dnu, pa nam je donacija HAS-a zlata vrijedna
F

Problem hrvatske atletike nedostatak je infrastrukture odnosno činjenica da ne postoji atletska dvorana i da 13 županija u Hrvatskoj nema atletske staze. HAS pokreće inicijativu kojom se u 10-ak gradova stvaraju preduvjeti kako bi se napravile atletske staze, uputio nas je izbornik Katalenić.

Ne propustite

Atletski klub Koprivnica danas je zaprimio vrijednu donaciju opreme za treniranje, koja će njegovim malim članovima uvelike pomoći da postižu još bolje rezultate na natjecanjima te da se možda okušaju i u drugim disciplinama osim trčanja.

Donator je Hrvatski atletski savez, a uime saveza opremu je predsjednici Kluba i trenerima donirao  izbornik Hrvatske atletske reprezentacije Mladen Katalenić.

– Hrvatski atletski savez pokrenuo je ove godine inicijativu da pomogne 14 manjih klubova u Hrvatskoj. Jedan od njih je i AK Koprivnica. Radi se o opremi potrebnoj za trening mlađih dobnih kategorija, no tu su i dva startna bloka koji zadovoljavaju olimpijske kriterije pa se nadamo da će to pomoći da Koprivnica uskoro ima i olimpijce u atletici – uputio nas je u inicijativu HAS-a Katalenić i rekao kako je okvirna vrijednost donacije 5500 kuna.

Ustvrdio je kako je bavljenje mladih atletikom danas na nižoj razini od poželjne.

– Međutim, Koprivnica je grad koji ima izrazito dugačku tradiciju bavljenja atletikom i vrhunske rezultate. Mislim da u radu s mlađim kategorijama odlično radi i napreduje – pohvalio je izbornik Klub.

Mladen Katalenić i Sonja Rušak // Foto: Matija Gudlin

Istaknuo je kako je problem hrvatske atletike nedostatak infrastrukture te činjenicu da ne postoji atletska dvorana.

– Bez obzira na to, trenirajući po raznim vremenskim uvjetima, uvijek smo postizali dobre rezultate. Dokaz tome je Branko Zorko, osvajač brojnih medalja. U 13 županija u Hrvatskoj nema atletske staze. HAS je pokrenuo inicijativu te se uskoro sredstvima međunarodnih sportskih federacija gradi staza u Vukovaru, a pokrećemo i inicijativu kojom se u 10-ak gradova stvaraju preduvjeti kako bi se napravile atletske staze. Nadamo se da će se uskoro i Koprivnica priključiti tom vlaku koji vodi boljitku atletike – ispričao je Katalenić o planovima HAS-a.

Kako doznajemo, donacija Klubu stigla je kao naručena, jer je klub bio u deficitu s rekvizitima.

Predsjednica Kluba: Atletičari u Koprivnici nemaju prostor za treniranje // Foto: Matija Gudlin

– Ova nam donacija znači vrlo mnogo, jer kad samo u siječnju razmatrali što moramo kupiti, ispostavilo se da nam nedostaje mnogo stvari, a s obzirom na to da financijski nismo najbolje potkovani, ova nam je donacija zlata vrijedna. Vortexi su nam već dotrajali, a kugle ni nemamo. Bacanje kugle zbog toga ne treniramo, a sad smo dobili i njih – s velikom zahvalnošću priča Sonja Rušak, predsjednica Kluba.

Izrazila je zadovoljstvo porastom broja djece u Klubu odnosno u atletskoj školi trčanja unazad nekoliko godina, no ne i uvjetima za treniranje.

– Malo nam je teško, jer je djece mnogo, a nas koji ih treniramo malo, no snalazimo se, nadopunjavamo se s voditeljima i sretni smo kad nam svako dijete dođe – priča nam S. Rušak i dodaje kako je u Klubu aktivno otprilike 50-ero djece.

Kaže kako je atletika u Koprivnici po rangu gotovo na dnu, iza nogometa, rukometa i drugih sportova.

Mali atletičari sad će imati kvalitetniji trening // Foto: Matija Gudlin

– Nisam sigurna da je atletska staza u nekim planovima. Mi se kao mali klub, borimo da nešto postignemo. Koristimo školske sportske terene, poput staze oko gimnazije koja je pretvrd teren i neprimjeren za treniranje atletike. Uvjeti su loši, ali mi usprkos tome imamo odlične rezultate – pokušava ostati pozitivna predsjednica AK Koprivnice.

Informira nas kako se u koprivničkom Klubu atletika svodi uglavnom na trčanje i ponešto na Vortex, te da djeca treniraju discipline trčanja na 400, 800, 1500 i 2000 metara. Također, prilično su posvećeni natjecanjima u crossu, dok su bacačke discipline poput bacanja koplja u potpunosti izostavljene.

– Naš klub dobio je organizaciju cross utrke za prvenstvo Hrvatske atletske lige sjever, a održat će se 2. travnja od 10 sati na livadi iza Bazena Cerine te pozivamo sve da dođu vidjeti kako izgleda trčanje po blatu – pozvala je predsjednica Rušak građane na atraktivan sportski događaj.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

4 NL REGIJA BJ-KC-VT

FOTO / Virovci se razigrali pred kraj sezone, kod kuće uvjerljivo 3:0 pobijedili Imbriovčane

Uz današnje ostalo je još jedno kolo do kraja u 4. NL regije Bjelovar - Koprivnica - Virovitica. Tehničar...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×