konkurencija 17 zemalja

FOTO Sestre Besek i Iva Gerić predstavljale hrvatski reprezentaciju na jakom pripremnom turniru za sljedeću godinu

Reprezentaciju je vodio trener Senad Mujagić u pratnji suca Maria Petraka, dok su HK Ludbreg pratili otac Alen Gerić te treneri Ignac Horvat, Zsolt Szatmari i Krešo Horvat.

08:24h
0
Foto: HK Ludbreg
Foto: HK Ludbreg
U poljskom Czarnom Boru od 7. do 9. prosinca održao se tradicionalno jak turnir samo za pripadnice ljepšeg spola, a u sastavu hrvatske hrvačke ženske reprezentacije nastupile su tri članice HK Ludbreg. Marta Besek u uzrastu djevojaka, kategorija do 62 kg, Sandra Besek u uzrastu kadetkinja, kategorija do 53 kg i Iva Gerić, kadetkinje, do 61 kg.
Na turniru je nastupilo 17 zemalja, preko 300 hrvačica, od dalekog Kazastana do, Švedske, Bjelorusije, Grčke i dr.  Specifičnost turnira je kao i u Berlinu, da su uzrasna godišta od iduće godine pa turnir služi kao odlična provjera za sezonu.
Marta je u prvoj borbi protiv Bjekoruskinje odlično hrvala, ali ipak tijesno izgubila na bodove 12:10. U sljedećoj borbi protiv još jedne Bjeloruskinje Marta gubi tušem zbog tehničke pogreške. U trećoj borbi nakon nekoliko uvodnih akcija Marta je tuširala češku predstavnicu, a u borbi za broncu bila na nivou i uvjerljivo pobijedila tehničkim tušem 12:2 i tako osvojila treće mjesto.
Sandra je u velikoj konkurenciji od 27 djevojaka u grupi kao najmlađa od njih imala dvije teške i dobre borbe u kojima više od tijesnih poraza nije išlo. Zakoračiti na stepenicu viši nivo i steći iskustvo bilo je najvažnije za ovu nedvojbeno perspektivnu hrvačicu.
Foto: HK Ludbreg
Foto: HK Ludbreg

Iva je također imala veliku konkurenciju od 28 hrvačica i prvog dana u tri borbe imala 100 postotni učinak. Protiv Poljakinje u prvoj borbi bila je ekspresno uvjerljiva i pobijedila tušem. U drugoj, zreloj borbi protiv Bjeloruskinje je dominirala te pobijedila na bodove 3:0. Još dominantnije bilo je protiv stare poznanice iz Češke gdje je također dominirala i pobijedila 6:0 ne pruživši protivnici nikakve šanse.

Idućeg dana u nedjelju polufinale dodjeljuje drugu Poljakinju koju Iva uvjerljivo pobjeđuje tehničkim tušem 10:0. U finalu ju je čekala druga Bjeloruskinja koja je povela u prvoj rundi 3:0, a u drugoj rundi jedna mala tehnička pogreška koštala ju je tuša, ali je HK Ludbreg prezadovoljan prikazanim trudom svojih hrvačica.
Reprezentaciju je vodio trener Senad Mujagić u pratnji suca Maria Petraka, dok su HK Ludbreg pratili otac Alen Gerić te treneri Ignac Horvat, Zsolt Szatmari i Krešo Horvat.