Ugodno s korisnim

FOTO Skratite vruće ljetne dane atraktivnim sadržajima knjižnice

13:48h
0
Foto: Matija Gudlin

Spremaju se neki novi projekti, a nastavlja se i s već tradicionalnim Zdravstvenim susretima pod suncobranima.

Ravnateljica Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica, Dijana Sabolović-Krajina, danas je sa svojim suradnicima predstavila bogati ljetni program pod motom Užitak u čitanju i druženju te je tom prilikom najavila i novu anketu – U novom prostoru knjižnice želim – u sklopu koje će građani moći izraziti vlastite želje o tome što bi se trebalo naći u novoj knjižnici, čija je izgradnja u planu.

Suradnici knjižnice također su ukratko predstavili svoje programe, pa je tako Valentina Tomiša iz Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica rekla kako, uz njihovu već tradicionalnu suradnju, spremaju i nešto posve novo.

– Ove godine smo mislili napraviti Bakinu kuharicu u suradnji s djecom i naši se korisnici tome jako vesele. Prisjetit će se svojih starih recepata, nekih jednostavnih i zanimljivih jela, pa će napisati recepte, djeca će to ilustrirati i zajedno će ispasti nešto jako lijepo i zanimljivo – ispričala je Tomiša.

Profesorica Irena Novak najavila je zanimljive radionice francuskog jezika za klince, knjižničarka Adrijana Hatadi predstavila je novi projekt – Olimpijadu čitanja, gdje se osnovnoškolce potiče na čitanje iz užitka, a Vesna Sertić iz Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek najavila je Zdravstvene susrete pod suncobranima, koji se tradicionalno održavaju već gotovo deset godina.

Ovog srpnja i kolovoza u knjižnici i oko nje sprema se čak 45 programa za djecu i odrasle, a detaljniji popis događanja možete pročitati ovdje.

čitam...