16.5 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
pravda i nepravda u koprivnici

U koprivničkoj knjižnici predstavili se autori najboljih kratkih priča na ovogodišnjem kreativnom natječaju
U

Cilj je bio potaknuti kreativnost u području literarnog stvaralaštva na zadanu temu, ali i promovirati Koprivnicu na inovativan način

Ne propustite

Dodjela nagrada i predstavljanje autora najboljih kratkih priča na ovogodišnjem kreativnom natječaju Knjižnice i čitaonice Fran Galović održano je 5. listopada u Stručno znanstvenom odjelu.

Podsjetimo, natječaj je ove godine održan na temu Pravda i nepravda u Koprivnici, a prvo mjesto i nagradu od pet knjiga osvojila je Nikolina Sabolić iz Koprivnice za priču Stol. Drugo mjesto uz nagradu od četiri knjige pripalo je Zoranu Odžiću također iz Koprivnice za priču Koprivnički proces. Na trećem mjestu i s nagradom od tri knjige našao se Koprivničanac Luka Katančić s pričom Ennui, kao i Mia Prović iz Zagreba s pričom Emil i detektivi.

Naime, kao i na tri prethodna natječaja radnja priča trebala je biti smještena u koprivničke ulice i kvartove.

U knjižnici ističu da su s nagrađenima razgovarale članice stručnog povjerenstva Sonja Delimar, Lidija Dujić i Dijana Sabolović-Krajina koja je ujedno i predsjednica. Knjige su nagrađenim autorima pak uručili predstavnici sponzora.

– Posebni gosti programa dolaze sa Sveučilišta Sjever. To su Noa Skračić–Pustaj, prvostupnica na studiju medijskog dizajna, i Toni Franović, akademski slikar. Noa se istaknula u svojoj studentskoj generaciji s neobičnim završnim radom – knjigom Stojim i gledam kako postojim koju je napisala, dizajnirala i ilustrirala pod mentorstvom svojeg profesora Tonija Franovića – zaključuju.

Cilj natječaja bio je potaknuti kreativnost u području literarnog stvaralaštva na zadanu temu, ali i promovirati Koprivnicu na inovativan način. Nagrađene priče, kao i one koje su ušle u uži izbor na prošlogodišnjem i ovogodišnjem natječaju bit će objavljene u elektroničkoj knjizi KOPRIVNIČKE PRIČE 2. u 2023. godini.

Pravda i nepravda u Koprivnici
Foto: Gradska knjižnica i čitaonica Fran Galović
Pravda i nepravda u Koprivnici
Foto: Gradska knjižnica i čitaonica Fran Galović
Pravda i nepravda u Koprivnici
Foto: Gradska knjižnica i čitaonica Fran Galović
Foto: Grad Križevci
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka oduševila u ljetnom topiću i zanimljivoj lanenoj suknjici s prorezom

Jednostavno smo ostali bez riječi. Sve na ovoj djevojci izgleda pomno odabrano i usklađeno, od predimenzioniranih, ali hit naočala...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×