21.1 C
Koprivnica
Srijeda, 29. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Turizam na jezeru

FOTO Šoderica je spremna za sezonu, otvorila se prva kuća za odmor, a uskoro će niknuti i hostel
F

Očito je da su i privatni investitori prepoznali što se radi i privući će nove turiste, koji će pak trebati nove kapacitete i to je taj kotač koji bi se trebao vrtjeti još, nadam se, dugo, rekao je Zdravko Mihevc.

Ne propustite

Jezero Šoderica, već dugi niz godina popularna destinacija za sve one željne bijega u prirodu, proživljava svoju mini-renesansu. Nakon što je tijekom godina jezero i njegova okolica zanemarivano, ugostiteljski objekti su propadali, a sadržaja praktički nije ni bilo, sada se tamo polako ali sigurno budi entuzijazam za iskorištavanje postojećih potencijala.

Tako su župan Darko Koren, direktor Turističke zajednice Zdravko Mihevc i njihovi suradnici danas obišli novootvorenu kuću za odmor koja je prvi legalno registrirani objekt na cijelom jezeru za takvu namjenu.

– Ovo je prva kuća za odmor na Šoderici, dobila je kategorizaciju od tri zvjezdice. Sastoji se od dvije spavaće sobe, dnevne sobe, kupaonice, kuhinje, terase i vrta, a noćenje je po cijeni od 110 kuna po osobi, s time da za obitelji možemo pružiti i popust. Nadam se da će se pokazati kao dobar projekt, budući da Šoderica jako napreduje posljednjih godina – nada se investitor Krešimir Ložnjak, a dodaje i da je boravak moguć tijekom cijele godine.

Zdravko Mihevc izrazio je zadovoljstvo otvaranjem prvih smještajnih kapaciteta na Šoderici i smatra da će to privući nove turiste i goste na jezero.

Hostel je još u izgradnji // Foto: Matija Gudlin

– Ovo je na neki način kruna dosadašnjeg rada na Šoderici, ali i početak budućeg, još uspješnijeg razdoblja. Tu je rezultat svega što smo zajedno radili posljednje tri godine kako bi od devastirane i napuštene Šoderice napravili nešto što je turistima atraktivno, čemu ste svjedočili i posljednjih godina. Očito je da su i privatni investitori prepoznali što se radi i privući će nove turiste, koji će pak trebati nove kapacitete i to je taj kotač koji bi se trebao vrtjeti još, nadam se, dugo – rekao je Mihevc.

Osim kuće za odmor, početkom lipnja će se otvoriti i prvi hostel, o kojemu smo nedavno pisali. Riječ je o bivšem INA-inom odmaralištu, a u njemu će se moći smjestiti 12 osoba u šest dvokrevetnih soba, a uskoro se to planira nadopuniti ponudom hrane i pića. Radovi su trenutno u tijeku, a Darko Koren i Zdravko Mihevc osobno su se došli uvjeriti kako napreduju.

Spavaća soba u kući za odmor // Foto: Matija Gudlin

– Ovim posjetom željeli smo početi period u godini za koji smatramo da je vrlo bitan za Šodericu. Već tri godine pojačano se angažiramo kroz sve programe Turističke zajednice, puno je uloženo i infrastrukturnom i u programskom smislu. Ovi kapaciteti koje danas posjećujemo imaju ambiciju iskoristiti sve što Šoderica nudi, ali i što nudi ljetni program koji ovdje promoviramo – smatra župan.

U Šodericu ulaže i općina Legrad, čiji je načelnik Ivan Sabolić priznao da mu je otvaranje smještajnih kapaciteta bila jedna od prvih ambicija koju je imao kada je preuzeo funkciju.

– Ovo nam je nešto što je nedostajalo i uvelike nam pomaže u razvijanju turizma na Šoderici. Nedavnim otvaranjem Legrađanke i kuće za odmor imamo 19 kreveta na području općine, a vjerujem da će do početka sezone otvaranjem hostela i još jedne kuće za odmor biti i 30. Plan je da ih imamo 50 ili više tako da možemo smjestiti barem jedan autobus turista – najavio je Sabolić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Promocija upisa

FOTO Križevačke škole predstavile svoja zanimanja i programe osnovnoškolcima

U dvorani Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci danas je održana prezentacija srednjih škola i zanimanja. - Cilj ovog događaja bila...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×