Radovi su gotovi

FOTO Spojna cesta između Čarde i Peteranske otvorena za promet, Jakšić: Ovime stvaramo uvjete za novo stambeno naselje

Oni koji će se kretati Čardom iz smjera Ulice Pavleka Miškine moraju na tom raskrižju stati i propustiti glavni pravac, pojasnila je pročelnica Jasna Golubić.

13:20h
0
Otvorenje spojne ceste, Čarda - Koprivnica
Foto: Matija Gudlin

Nova spojna cesta između Ulice Čarda i Peteranske ceste danas je puštena u promet.

Proteklog tjedna dovršeni su posljednji radovi i gradonačelnik Mišel Jakšić danas je simbolično uklonio i posljednju prepreku na izlazu iz kružnog toka kako bi se novom cestom moglo slobodno prometovati.

Radovi su trajali od sredine svibnja, a gradonačelnik se nada da će cesta pomoći rasterećenju prometa i postaviti uvjete za novo stambeno naselje.

– Veseli nas početak prometovanja ovom novom prometnicom zato što vjerujemo da na ovaj način dižemo standard i u ovom mjesnom odboru, ali i stvaramo uvjete za jedno novo stambeno naselje. Također, smanjujemo prometne čepove i rasterećujemo raskrižja koja trpe pritisak od strane Peteranca i Drnja, kao i od grada – rekao je gradonačelnik.

Apelirao je i na građane da obrate pozornost na novu regulaciju prometa, a pročelnica Jasna Golubić istaknula je do kojih je promjena došlo.

Otvorenje spojne ceste, Čarda - Koprivnica
Foto: Matija Gudlin

– Mijenja se regulacija na raskrižju Ulice Čarda i nove spojne prometnice na način da smjer s prednošću prolaska postaje smjer sa spojne ceste prema željezničkoj pruzi, odnosno Đelekovečkoj cesti. Dakle, oni koji će se kretati Čardom iz smjera Ulice Pavleka Miškine moraju na tom raskrižju stati i propustiti glavni pravac –  pojasnila je pročelnica.

Cijela investicija je vrijedna oko 1,8 milijuna kuna, izgrađena je i nova pješačko-biciklistička staza, rasvjeta i kanalizacija.