24.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Gimnazija Fran Galović

FOTO Svečanom akademijom, sportskim aktivnostima te Danom otvorenih vrata gimnazijalci proslavili 111. godišnjicu škole
F

Nagradu za najboljeg učenika prvih razreda dobio je Luka List, među učenicima drugih razreda najbolja je bila Lucija Đaković, trećih razreda Sonja Homar, dok je za među četvrtim razredima najboljom proglašena Sara Jurenec.

Ne propustite

U dvorani Domoljub u petak je Svečanom akademijom proslavljena 111. godišnjica postojanja koprivničke Gimnazije Fran Galović.

Okupljene je pozdravio Vjekoslav Robotić, ravnatelj Gimnazije, koji je u svom govoru posebno pohvalio trud, znanje i zalaganje svojih učenika i zaposlenika.

Prigodnim riječima svima se obratio i Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika.

– 111 godina generacija, prožetih radošću, veseljem, nekad i tugom, ali prije svega napretkom i znanjem. Gimnazija Fran Galović je pokazatelj novog ciklusa u kojem prednjači znanje zahvaljujući vrhunskim rezultatima naših gimnazijalaca – rekao je on.

Župan Darko Koren kazao je da je koprivnička gimnazija perjanica obrazovnog sustava na ovom području pa i šire, zahvaljujući učenicima, nastavnicima i ravnatelju i njihovim izvrsnim rezultatima.

– Zajedno s Gradom Koprivnicom ušli smo u projekt javno-privatnog partnerstva izgradnje ove ustanove, što je primjer kako se suradnjom mogu postići velike stvari – zaključio je on.

Dodijeljene su i nagrade najboljim učenicima u protekloj školskoj godini. Nagradu za najboljeg učenika prvih razreda dobio je Luka List, među učenicima drugih razreda najbolja je bila Lucija Đaković, trećih razreda Sonja Homar, dok je za među četvrtim razredima najboljom proglašena Sara Jurenec. Među profesorima, najboljom za prošlu godinu proglašena je Bojana Habek, profesorica hrvatskog jezika.

U bogatom programu proslave Dana Gimnazije učenici i nastavnici pripremili su literarne, likovne i fotografske izložbe, predavanja povijesne, zemljopisne i religijske tematike, predstave i filmove, edukacije o robotici i matematici, kao i kvizove te glazbeni program.

U sklopu Dana sporta, učenici su se natjecali u odbojci, badmintonu i nogometu, a tijekom Svečane akademije u dvorani Domoljub pokazali su svoje vještine u kulturno-umjetničkom programu.

Kako je bilo, pogledajte u našoj velikoj fotogaleriji.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×