14.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Dan primalja i otvorenih vrata koprivničkog rodilišta

FOTO Trudnica Danijela Sabolović oduševljena modernim stolom za rađanje: Željela bih roditi u poluležećem položaju, sviđa mi se ta mogućnost
F

To je poziv kojeg osoba jednostavno osjeti u sebi. Mi ovdje zaista radimo po pravilima struke, nastojimo ugoditi našim rodiljama jer njihovo zadovoljstvo je za nas sreća i nagrada, rekla je primalja Ivana Brunec.

Ne propustite

U koprivničkoj Općoj bolnici danas je obilježen međunarodni dan primalja. Tim povodom, održani su i Dani otvorenih vrata rodilišta i to za buduće majke, trudnice, ali i njihove partnere.

Bila je to prilika da od primalja dobiju odgovore na pitanja o trudnoći, porodu, babinjama, dojenju i svemu što zanima ili muči svakog budućeg roditelja.

Upravo ovu priliku su iskoristili Danijela i Igor Sabolović iz Reke, koprivničkog prigradskog naselja. Danijeli je ovo drugi porod, ali prvi u koprivničkom rodilištu. Prvo je dijete rodila u Petrovoj u Zagrebu.

Foto: Matija Gudlin
Igor i Danijela Sabolović // Foto: Matija Gudlin

– Zanima me rađanje na stolu gdje mogu biti u poluležećem položaju. Tako bih i htjela roditi. Do poroda imam još šest dana, a stiže nam curica Vita. Prvi put sam rodila u Zagrebu zbog zdravstvenih problema s prvim djetetom. Sviđa mi se ovdje, ne vidim neku preveliku razliku kada govorimo o prostoru i opremu od onog rodilišta u Petrovoj – kazala nam je D. Sabolović.

S druge pak strane, Valentina Đorđević iz Koprivnice, jučer je po drugi put rodila upravo u koprivničkoj bolnici i tako poslala majka po drugi odnosno treći put s obzirom na to da su na svijet stigle blizanke – Mila i Tia.

Foto: Matija Gudlin
Ponosan tata Zoran Đorđević // Foto: Matija Gudlin

– Porod je trajao tri sata. Mogu reći da je bio kratak, ali žestok. Imam samo riječi hvale za primalje koje su bile na porodu, za sve sestre, ali isto tako i za doktoricu Plavec. Sve samo najbolje – kazala nam je ponosna majka Valentina Đorđević.

S obzirom na to da od poroda nije prošao niti jedan dan, Valentina nije bila spremna stati ispred našeg objektiva, no zato je ponosan tata Zoran Đorđević spremno pozirao sa svoje dvije princeze. Kako nam kažu, braco Ranko Lukas jedva čeka da njegove sestrice dođu kući.

Foto: Matija Gudlin
dr. Ivica Stanišić // Foto: Matija Gudlin

Prema riječima dr. Ivice Stanišića, šefa Odjela za ginekologiju i opstetriciju, cilj ovih Dana otvorenih vrata je da se razbije strah o rađanju, ali isto tako da imaju prilike upoznati se s prostorom i prije tog sretnog dana.

– Upoznaju i osoblje te je to već jedan dodatan korak prema opuštanju i manjem strahu od tog poroda. Prošlih godina smo imali do deset parova. Nadam se da će time što smo to uveli kao tradiciju, svake godine ih se sve više odazivati. Ovakvo otvaranje vrata rodilišta je i bitno zato je već naveliko počela utrka za dolazak rodilja s obzirom na to da broj poroda pada pa se moramo boriti za svaku da dođe k nama – kazao je dr. Stanišić.

U koprivničkom rodilištu je 10-ak primalja. Jedna od njih je i Ivana Brunec, inače v.d. voditeljica rodilišta.

Foto: Matija Gudlin
Ivana Brunec //Foto: Matija Gudlin

– To je poziv kojeg osoba jednostavno osjeti u sebi. Mi ovdje zaista radimo po pravilima struke, nastojimo ugoditi našim rodiljama jer njihovo zadovoljstvo je za nas sreća i nagrada. Na sami broj poroda nažalost, ne možemo mi utjecati već stanje u državi. No, možemo raditi na tome da ženi taj trenutak ne ostane u lošem sjećanju. To je jedan bolan period, taj porod, ali rezultira nečim najljepšim u životu – kazala nam je I. Brunec.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

 

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Super trikovi

Što s limunom koji ste ocijedili ili naribali? Ne bacajte ostatak, evo kako ga iskoristiti

Što s limunom koji ste samo djelomično iskoristili? Kad sljedeći put budete trebali naribati malo korice od limuna u kolač...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×