radionica

FOTO U đurđevačkom Muzeju djeca učila slikati pjenom i praviti drvene okvire za slike

Posebno im svidjelo kakva je pjena na dodir i činjenica da se u nju mogu dodavati boje. Rezultat toga su slike vrlo zanimljivih šara i uzoraka, a zovu se apstraktne slike.

08:36h
0
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr

Ovotjedna ljetna radionica u Muzeju Grada Đurđevca okupila je djecu različitih uzrasta kojima je zajednička želja za otkrivanjem novih oblika kreativnog izražavanja. Tako su na radionici mogli naučiti kako pomoću drvenih letvica i špage napraviti jednostavne i funkcionalne okvire za svoje slike, crteže ili fotografije.


Nakon izrade okvira trebalo je napraviti i radove koji će se u njih smjestiti. U tu su svrhu djeca uz boje koristila i jedan neobičan materijal – pjenu za brijanje. Posebno im svidjelo kakva je pjena na dodir i činjenica da se u nju mogu dodavati boje. Rezultat toga su slike vrlo zanimljivih šara i uzoraka, a zovu se apstraktne slike.

Nakon što su se slike posušile završile su uz pomoć špage i ljepila u drvenim okvirima te će ih svi moći razgledati u veži utvrde Stari grad. Na sljedećem druženju, u četvrtak, 6. kolovoza u 10 sati Robert Rodman približit će naš zavičaj, pričom o šumama, livadama i rijeci Dravi.

čitam...