24 C
Koprivnica
Četvrtak, 28. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
pričali smo s ravnateljicom

FOTO U dvorištu kina Velebit dosad se sve “trpalo” u isti kontejner, sada su tu kante za razvrstavanje, ali posjetitelji i dalje to ne rade
F

Veseli građani po izlasku iz kina ne razmišljaju što će baciti u kontejner ispred ulaza, a što ponijeti sa sobom, već kutije od kokica, bočice od vode i sokova i sve ostale vrste i oblici ambalaža koji su prijeko potrebni svakom ljubitelji filma, završe u istom kontejneru

Ne propustite

Koprivnica je grad koji je poznat po odvajanju otpada, građani su već odavno naučili što se gdje smije baciti, a kakvo smeće niti pod razno ne smije u na primjer kante za mješoviti otpad.

S obzirom na to da se često izvedemo do koprivničkog kina Velebit, priupitali smo se kako to da u samom centru grada u dvorištu kina nema kanti za odvajanje otpada.

Veseli građani po izlasku iz kina ne razmišljaju što će baciti u kontejner ispred ulaza, a što ponijeti sa sobom, već kutije od kokica, bočice od vode i sokova i sve ostale vrste i oblici ambalaža koji su prijeko potrebni svakom ljubitelji filma, završe u istom kontejneru.

Upravo zbog toga su nam se javili i neki čitatelji, koji su primijetili isto što i mi. A shodnu tomu, kontaktirali smo Maju Holek, ravnateljicu Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica.

– Ispred kina Velebit nalazi se kontejner za mješoviti otpad, u koji posjetitelji kina Velebit odlažu posude od kokica, odnosno ambalažu grickalica i plastične boce. S obzirom na to da se posude od grickalica i kokica zbog uprljanosti masnoćom klasificiraju kao mješoviti otpad, iste ostaju u kontejneru za mješoviti otpad. Preostali dio otpada predstavljaju plastične boce koje se ručno sortiraju, odnosno uklanjaju – rekla nam je Maja Holek, potvrdivši da je svjesna činjenice kako se, u trenutku kada smo razgovarali s njom, u dvorištu kina nalazi samo jedan kontejner u koji ide sve.

Ali, to nije uvijek bilo tako. Naime, prije nekog vremena postojala je kanta za plastiku, ali su je građani, nažalost, ignorirali.

– Jedno vrijeme je ispred kina bila smještena kanta za odvajanje plastike, no svejedno su posjetitelji plastične bočice bacali u mješoviti otpad, tako da se i tada moralo ručno sortirati. Što se tiče papira koji nije zaprljan (udovoljava opisu papira kakav se može prikupljati u spremnike za papir), u hodniku kina smještena je kanta u kojoj je s jedne strane mješoviti (sitniji otpad), a s druge strane papir – pojašnjava Holek.

Istina je takva, da je naš upit, kao i zanimanje određenog broja građana, potaknulo vodstvo Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica da razmisle o ponovnom postavljanju kante za plastiku.

– POU Koprivnica je ustanova koja ima razvijenu ekološku svijest i koja razvrstava otpad, stoga ćemo svakako, kako bi to bilo vidljivije i građanima, ponovo staviti dodatnu kantu za odlaganje plastičnih boca. Naš krajnji cilj je da otpad, bez obzira tko ga sortirao, posjetitelji li djelatnici, bude odvojen, što se i radi – zaključila je Maja Holek.

Kante za plastiku i papir su postavljene, a na naš upit razvrstavaju li građani otpad od kada su tamo nove kante, doznajemo kako se otpad svejedno ne razvrstava. Iako su zaposlenici kina na to naviknuti, mi se ipak nadamo da će se to promijeniti i da će i nove kante biti pune otpada koje u njih i pripada.

kino velebit, kante za smeće
Foto: Dragana Pandža Bojić
kino velebit, kante za smeće
Foto: Dragana Pandža Bojić
kino velebit, kante za smeće
Foto: Dragana Pandža Bojić
kino velebit, kante za smeće
Foto: Dragana Pandža Bojić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rokaj po Podravini 23

Koprivnički skate park otvara se natjecanjem gdje će domaće snage pokazati svoje vještine, a bit će i bacanja romobila u dalj

Koprivnica je nedavno dobila novi skate park, a on će biti i službeno otvoren natjecanjem. Ono će se održati u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti