PROMETNA SIGURNOST

FOTO U Ferdinandovcu blizu škole planiraju postaviti uspornike i proširiti parkirališta

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić predstavio je kako su na svim pješačkim prijelazima kod škola na županijskom području postavili svjetlosnu LED signalizaciju.

12:49h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Načelnik Ferdinandovca Vjekoslav Maletić na sastanku s koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom kazao je kako je zbog povećanja razine sigurnosti učenika i prometa općenito pokrenuta inicijativa za postavljanje uspornika blizu škole, što je jednoglasno prihvatilo Općinsko vijeće.

Planiraju, također, proširiti parkirališta jer autobusi s učenicima i putnicima, biciklisti te roditelji dolaze iz triju smjerova, s čime se slažu predsjednik Općinskog vijeća Branko Patačko i ravnatelj škole Miroslav Fuček.

Nadalje, prilikom županova posjeta Ferdinandovcu ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić predstavio je kako su na svim pješačkim prijelazima kod škola na županijskom području postavili svjetlosnu LED signalizaciju. Kako bi postavili uspornike potrebno je napraviti elaborat, a za isti suglasnost daju Županija i nadležna policijska postaja.

Koren je, stoji u službenoj objavi na županijskim stranicama, spomenuo planove vezane u školu u Ferdinandovcu, a koji se tiču dogradnje škole s ciljem uvođenja jednosmjenske nastave te energetske obnove zgrade.

Nakon sastanka obišli su prostor oko škole i lokacije na kojoj će biti postavljeni uspornici, kao i obnovljenu cestu u naselju Lepa Greda na kojoj je obnovljen kolnik ugradnjom sloja asfalta u dužini 1100 metara vrijednosti 400 tisuća kuna, od čega Općina sufinancira 20 posto iznosa.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija